- Regeringen har åbnet op for at teatre og koncertsale må samle op til 500 mennesker. Derfor har jeg nu taget initiativ til tre koncerter som præsenterer kunstnere fra flere af Skagens aflyste kulturarrangementer. Festivalen, Verdensballetten og Sankt Hansbålet på Sønderstrand. Det fortæller sanger og konferencier Jens-Christian Wandt.

- Koncerterne får titlen LYSE NÆTTER – En sommeraften i Skagen. Koncerten vil indeholde lidt af det hele fra det Skagen vi alle holder så meget af.

Kgl. solodanser Ida Praetorius medvirker med ballet i verdensklasse, sangeren Carl Emil Petersen som skulle have været blandt hovednavnene på årets festival – kendt fra bl.a. Toppen af poppen, medvirker med en række af sine velkendte sange, skuespilleren Preben Kristensen fremsiger en sommer-monolog som forfatteren Jens Christian Grøndahl har skrevet specielt til denne koncert, operasangeren Clara Cecilie Thomsen – årets operanavn på Copenhagen Opera Festival i 2018 synger arier af Puccini og Gershwin, og Verdensballetten populære musikere – violinisten Niklas Walentin og pianisten Alexander McKenzie spiller musik af bl.a. Saint-Saëns og Gershwin. Programmet byder også på danske sange.

- Jeg glæder mig til at præsentere dette lette sommerprogram i Skagen, nu alle de store kulturevents er aflyst. Vi trænger til at mødes omkring kulturen – og med en koncert der både byder på pop, ballet, opera, skuespil og klassisk, musik kommer vi godt omkring. Carl Emil er et af de helt store navne fra den rytmiske scene, samtidig har han gennem hele livet haft en tæt tilknytning til Skagen og mange af hans sange er skrevet i Skagen. Ida skulle have været årets danske hovednavn ved Verdensballetten og kommer nu alligevel til Skagen og danser bl.a. den berømte solo ”The Dying Swan”. Preben Kristensen har sommerhus i Tversted og føler sig nært beslægtet med Vendsyssel, og Clara skulle have været årets operanavn hos Verdensballetten. Akkompagneret af Verdensballettens musikere synger hun bl.a. Summertime og O mio babbino caro. Jeg optræder selv i rollen som konferencier – og ja jeg glæder mig i den grad til at stå på scenen igen, og jeg kan ikke forestille mig bedre rammer end vores elskede Skagen.

Koncerterne finder sted mandag den 13. juli kl. 19.00 og tirsdag den 14. juli kl. 16.00 & 19.00. Det hele foregår i Engklitten i Gl. Skagen, indgang fra Højensvej 40. Der vil kun blive sat 400 billetter i salg til hver koncert.

- Koncerten overholder naturligvis myndighedernes restriktioner omkring Covid19. Det betyder bl.a. afstand mellem publikum, ingen servering på pladsen og ingen pause i forestillingen, skriver Jens-Christian Wandt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...