FREDERIKSHAVN KOMMUNE: Der afholdes to spændende naturture i uge 31, og her får du rig mulighed for at opleve kommunens mangfoldige natur.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- Tirsdag 28. juli tager vi på vandretur på Kongestien. Naturvejleder Bo Storm tager imod alle, der er friske på en vandretur klokken 9:30 på Dronning Margrethesvej 1-6 i Frederikshavn, oplyser de.

Kongestien går fra Bangsbo til Cloostårnet gennem et utroligt smukt område. Her er rislende bække, stejle bakker, dybe slugter og den naturskønne Vandværkssø, den gamle vandforsyning til Frederikshavn by. - Vi starter ved Bangsbo og herfra går turen mod Cloostårnet, hvor vi får mulighed for at komme en tur op i tårnet, samt købe kaffe og kage. Derefter går turen retur til p-pladsen igen. Turen er cirka 8 kilometer lang og slutter omkring 14:30, fortæller Bo Storm.

Torsdag 30. juli er vandreskoene udskiftet med cyklen. Her mødes man klokken 9.00 på Nymøllevej 4 i Østervrå.

Hærvejen har sin slutstrækning her i Frederikshavn Kommune. Den snor sig smukt i bakkerne mod Frederikshavn fra Nymølle og går gennem den ene naturperle efter den anden.

Turen går også forbi kirker og gamle oldtidshøje og slutningen af turen giver en fantastisk udsigt ud over Skagen Odde.

- Vi cykler turen i et stille og roligt tempo med stop undervejs, hvor vi ser på landskabet og hører historier om naturen og stederne. Vi aftaler returkørsel inden start af cykelturen, lyder det.

Turen er cirka 35 kilometer lang og slutter forventeligt klokken 15. Husk praktisk fodtøj, madpakke og drikkevarer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...