Kynstmuseets afdeling i Skagen har gratis adgang i januar

Museets afdeling i Skagen har gratis adgang i januar. De holder følgende arrangementer:

Alle mand til årerne, et foredrag om redningsvæsen og redningsmænd

Arrangementet giver et grundigt indblik i redningsvæsnets tidligste historie og i redningsmændenes og deres familiers livsvilkår. Deltagerne får indblik i redningsbådens særlige indretning og mandskabets arbejde ombord. Eftermiddagen sluttes af med en hjemmelavet bjesk, kaffe og en dramatisk strandingsberetning.

Mizpah, Erato, G.S. Penry og Martin er navnene på nogle af de skibe der strandede ved Skagen gennem tiderne. Der fortælles om disse strandinger på mandage fra. 13:30-15:00

arrangementet. Hør 6.januar om Mizpahs forlis. 13. januar: Erato. 20.januar: G.S. Penry og 27.januar om Martin.

Månedens historie handler om den mørkeste tid i Skagens historie

Månedens historie er en ganske dramatisk fortælling om det barske liv i 1600-tallets Skagen, hvor indbyggertallet i løbet af ganske få år faldt fra ca. 1000 til 600 stædige og hårdføre skagboere. Årsagerne var dels svigtende fiskeri, problemer med afsætning af fiskene samt voldsomme epidemier, ødelæggende stormfloder og tiltagende sandflugt. Året 1690 blev lavpunktet. På vej op ad den stejle bakke blev Skagen i 1853 ramt af en koleraepidemi. Den tilsynsførende læge i byen gav i den anledning en detaljeret beskrivelse af de rystende boligforhold i de fattige fiskerhuse.

Tidspunkt: Onsdage i januar kl.13:00-13:30

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...