Som der sikkert er blevet lagt mærke til, er der gang i nedbrydning af det gamle isværk på Isvej i Skagen. Det er Claus Sørensen, Skagen, der er gået i gang med nedrivningen af den over 90 år gamle fabriksbygning, for at give plads til et nyt og større kølehus.

Derfor vil der frem til omkring juni være delvist spærret på Isvej, mens nedrivningen er i gang og der opføres et nyt kølehus.

Nedrivningen af bygningen er et led i udvidelsen af kølekapaciteten hos Claus Sørensen Skagen. Sidste år fik firmaet udvidet og byggede 1300 m2 kølehus på Havnevagtvej og med 2. etape, som er i gang på Isvej, bliver yderligere 1800 m2 tilføjet, så kølekapaciteten bliver på i alt 3100 m2. Det hele skulle gerne stå færdigt til august i år.

- Den gamle bygning har udtjent sin værnepligt, fortæller frysehuschef Morten Jensen. Det er et større arbejde at bryde den ned. Malingen skal slibes af og det hele skal deponeres, inden de nye betonelementer rejses.

Maskinchef Ove Mose supplerer med at i 50´erne og 60´erne blev fabriksbygningen brugt til at lave blok is. Koldt saltvand blev brugt i den proces og det har det indvendige i bygningen taget skade af.

- Der bruges ammoniak til at køle ned med. Fremover vil vi halvere vor ammoniakbeholdning, hvilket gør, det bliver mindre risikofyldt for virksomheden, fortæller Morten Jensen.

Det var fiskeripioneren og iværksætteren Claus Sørensen, som i 1926 etablerede Danmarks første frysehus med lynindfrysningsanlæg. Det blev placeret i Skagen, og siden satte han sit præg på fiskerihavne langs den jyske vestkyst med isværker, køle- og frysehuse samt fiskeindustrier i Hirtshals, Hanstholm, Engesvang, Vejle, Padborg og Esbjerg, hvor hovedkontoret er placeret.

Afdelingen i Skagen betjener fiskerierhvervet og fiskeindustrien med lagring i køle- og frysehus, høj indfrysningskapacitet, isværk og en bred vifte af serviceydelser. Fisk og skaldyr håndteres som halvfabrikata til især europæiske forbrugere, og øvrige fiskeprodukter afsættes også på fjernere markeder. Toldoplag og veterinær grænsekontrol på fisk fra lande uden for EU-området.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...