Kommunen er ret godt med i bestræbelserne på at mindske Co2-udledningerne

KOMMUNEN: Frederikshavn er en af de 71 kommuner, der hvert år skærer ned på CO2-udledningen fra alt fra rådhuse til plejehjem og skoler.

Kommunen har nemlig indgået en aftale med Danmarks Naturfredningsforening om, at reducere CO2-udledningen med mindst to procent hvert år i fem år.

Det viser tal fra Dansk Byggeris Energianalyse.

Kommunen må selv bestemme, hvordan den vil reducere udledningen af CO2.

- Ofte vil det være en kombination af at spare på energien og omstille energiforsyningen til mere vedvarende energi. Da kommunerne ejer 74 procent af alle offentlige bygninger, er der masser at gå i gang med, mener energipolitisk chef i Dansk Byggeri, Camilla Damsø Pedersen.

- Størstedelen af bygningerne har et relativt højt energiforbrug, fordi de er bygget før 1980, hvor der endnu ikke var egentlige krav til energiforbruget i bygninger. Så el– og varmemåleren løber helt sikkert stærkt i mange kommunale bygninger, siger Camilla Damsø Pedersen.

Frederikshavn tog et stort spring da man gennemrenoverede rådhuset med en ganske betragtelig efterisolering af 70’ernes betonvægge.

Mens staten gennem EU er forpligtet til at spare på energien, så er der ingen krav til, at kommunerne skal spare på energien.

- Rigtig mange kommuner viser interesse for at gøre noget for klimaet.

- Alligevel vil det være en god ide, at der fra statens side sættes bindende mål for, hvor meget kommunerne skal spare på energien. Det vil for alvor få kommunerne til ikke kun at fokusere på grøn energi, men også på energibesparelser i bygningerne.

- Samtidig får vi måske de sidste kommuner til også at melde sig ind i klimakampen, siger Camilla Damsø Pedersen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...