Skagen Musik- og Teaterforening genåbner koncertsæsonen efter corona-tiden med en koncertaften i Skagen kirke. Det sker onsdag den 24. juni kl. 19.30, hvor den unge danske pianist, Kristian Riisager spiller et klassisk program.

Kristian Riisager (f. 1996) begyndte som 7-årig på den lokale musikskole, kom via Klaverskolen Gradus i Aarhus videre til Hochschule fu¨r Musik ”Hanns Eisler” i Berlin, hvor han fra 2015 blev elev hos pianist og prof. Birgitta Wollenweber. Han fortsatte studierne hos pianist Viller Valbonesi og Prof. Eldar Nebolsin.

Som 9-a°rig deltog Kristian Riisager i sin første klaverkonkurrence for unge og har siden opnået toppriser blandt andet ved Unge spiller Klassisk i Aarhus, Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence og ved den nationale Steinway Festival, samt vinder af ”Music without Limits” i Litauen og deltager ved Århus International Piano Competition.

Trods sin unge alder har Kristian Riisager allerede spillet et stort antal koncerter i ind- og udland, både som kammermusiker, solist og med orkester. Senest har han været pa° turnéer til Georgien, Litauen og Tyskland. Her har Kristian Riisager optrådt som solist i Beethovens 3. klaverkoncert med det georgiske Kutaisi State Symphony Orchestra under ledelse af Revaz Javakhishvili, og han har spillet en solo-recital i Musikinstrumenten Museum Berlin.

Nu kommer Kristian Riisager så på Sankt Hans-dagen til Skagen kirke, med et program der især markerer 250-året for Ludwig van Beethoven.

Kristian Riisagers fokusere på en skelsættende periode i Beethovens liv:

- I 1802 skrev Beethoven til sine brødre det berømte Heiligenstadt Testamente, som reaktion på sin tiltagende døvhed. Samtidig skrev han de to fantastiske variationsværker opus 34 og opus 35 (Eroica-variationer) - to perler, som desværre spilles alt for sjældent nu til dags. Med deres utrolige kraft, skønhed og energi bliver de begyndelsen på en helt ny epoke i Beethoven virke, siger Kristian Riisager.

- Før disse mesterværker vil jeg indlede koncerten med et stykke af Beethovens læremester Haydn, sonate Hob. XVI/49 i Es-dur, som fuld af humor og energi hører til blandt de mest elskede værker fra hans hånd, forklarer den unge pianist.

- Koncerten afslutter jeg med et af de allerstørste mesterværker i klaverlitteraturen - Beethovens klaversonate Appassionata - et mesterværk, som Beethoven skrev et par år efter Heiligenstadt Testamentet.

Billetter til koncerten sælges ved døren, som åbnes 18.45. Hvis man køber en billet til kr. 150 bliver man samtidig medlem af Skagen Musik- og Teaterforening. Er man allerede medlem koster billetten kr. 75. Der kan betale med Mobilepay.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...