Tirsdag aften 22. september er der premiere på The Personal history of David Cooperfield, men når Charles Dickens’ klassiker om David Copperfield sættes i scene af instruktøren Armando Iannucci kan man forvente alt andet end en klassisk filmfortælling fra det victorianske London.

Dev Patel spiller den forældreløse David Copperfield, som med et godt hjerte og stor eventyrlyst lever i alt fra ekstrem fattigdom til vanvittig rigdom og oplever både grusomhed og kærlighed.

På sin vej møder han en bred skare af excentriske karakterer spillet af Tilda Swinton, Hugh Laurie, Peter Capaldi, Ben Whishaw og Gwendoline Christie.

Filmen er den ultimativt hidtil sjoveste og mest syrede version af historien om David Copperfield.

Komedie

Torsdag aften er der premiere på den amerikanske film The Farewell.

Det er en charmerende film om at tage afsked med en man elsker og samtidig finde tilbage sine rødder.

Modvilligt forlader Billi New York og rejser hjem til familien i Changchun, Kina. Anledningen er, at bedstemor Nai Nai kun har få uger tilbage at leve i, og familien skal samles for at sige farvel til hende.

Familien har imidlertid besluttet ikke at fortælle Nai Nai sandheden om hendes tilstand, og bruger i stedet et bryllup som påskud til at samles.

Mens Billi navigerer i dette minefelt af hvide løgne og familieforventninger, begynder hun samtidig at genopdage det land, hun forlod som barn.

Ikke mindst genopdager hun sin store kærlighed til Nai Nai og de stærke bånd de deler selv efter mange års adskillelse - så meget at det truer med at afsløre løgnen.

Filmen vandt publikumsprisen på Sundance Film Festival i fjor, og Awkwafina vandt prisen for bedste kvindelige hovedrolle ved Golden Globe.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...