Elever fra Handelsskolen er klar til kamp i Musikkens Hus

FREDERIKSHAVN: 6. december fyldes Musikkens Hus i Aalborg af kreative og innovative elever til den endelige finale i innovationskonkurrencen Nordjyske Nyskabere.

Og efter den nyligt afviklede semifinale ligger det fast, at Frederikshavn Handelsskole præsenteres i finalen af Emma Beerman Mortensen, Larisa Nicoleta Ciocarlan, Emilie Schriver Andersen og Sara Bonderup Vestergaard som har skabt ”It’s me”.

”It’s me” er et medicinsk produkt til kvinder i den fertile periode, som ved hjælp af en spytprøve kan finde ud af, om de mangler et af de to hormoner progesteron eller østrogen, der er vigtige i forbindelse med graviditet.

Herefter gennemlyses spyttet af UV-stråler i en lille kasse og resultatet kan efterfølgende uploades til en app.

De fire elever har bekendte, der har været igennem forløb, hvor sådan et produkt måske ville have afhjulpet graviditetsproblemer og nu håber de på, at ideen kan bringes ud og hjælpe andre kvinder.

Da der ikke er nogen lignende produkter til hjemmebrug på markedet nu, gør det processen omkring produktudviklingen særligt spændende og virkelig.

De innovative piger er oppe imod fire andre dygtige og kreative unge hold, som blandt andet arbejder med parkerings apps og badestole.

Her op imod finalen skal pigerne igennem et intenst forløb.

- Vi har takket ja til træning i vores finalepitch og vil bruge vores ene kontaktperson som er speciallæge i gynækologi og fertilitet til videreudvikling og en anden kontaktperson skal hjælpe med at udregne etableringsomkostninger.

- Derudover skal vi også skrive en 15-siders forretningsplan, der skal være klar til finalen.

- Det bliver hårdt og det føles virkeligt nu, siger Emilie Schriver Andersen,

Nordjyske Nyskabere er en innovationskonkurrence arrangeret af region Nordjylland, hvor elever har mulighed for at pitche deres idéer for et panel af virksomhedsejere, erhvervsudviklere og politikere fra Regionsrådet.

Konkurrencen starter med indledende 48-timers workshops, semifinale og til sidst en finale med fem hold, hvor et hold vinder hovedpræmien på 25.000 kroner og andre præmier der skal være med til at udvikle ideen efter konkurrencens afslutning.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...