Skagen Vinterbader Festival er mere populær end nogensinde – allerede inden for et døgn kunne arrangørerne melde om alt udsolgt.

SKAGEN: 362 friske havfruer og vandmænd står klar til det store kolde gys, når fanfaren til Skagen Vinterbader Festival lyder på fredag 24. januar.

Hvert år har et stigende antal vinterbaderklubber deltaget i vinterbaderfestivalen, og i år er antallet oppe på 50 klubber fra Danmark, Norge, Sverige og Tyskland.

Især de norske vinterbadere har fået smag for det kolde gys i Skagen, så der er dobbelt så mange norske deltagere i forhold til 2019.

Forberedelserne hos Vinterbaderklubben Isbryderne er i fuld gang.

Skagen Vinterbader Festival startede som Danmarks første og eneste vinterbader festival i 2012 på initiativ af vinterbaderklubben Isbryderne i Skagen.

Medlemmerne af Isbryderne er selv værter og arrangører af festivalen sammen med Turisthus Nord, og det er et stort set-up, når de mange glade havfruer og vandmænd valfarter til Skagen.

For mange vinterbadere er det blevet en fast tradition at deltage i Skagen Vinterbader Festival, og derfor er der er mange glædelige gensyn, når alle mødes til det kolde gys på toppen af Danmark.

Som noget nyt er der også spirende interesse fra Sverige og Tyskland.

For mange er Skagen primært en sommerdestination, men gennem Skagen Vinterbader Festival er der flere som får øjnene op for hvad Skagen kan tilbyde som vinterdestination, og det giver en helt unik branding for byen.

- Hvert år bliver vi helt benovede over den store interesse for vinterbaderfestivalen – og så alligevel ikke. Som vinterbader er naturoplevelsen det primære kombineret med alt det sociale, siger Mette Hust, der er formand for Vinterbaderklubben Isbryderne og for Skagen Vinterbaderfestival.

Her har Skagen hele paletten: fantastisk natur og smukke kyststrækninger, et spændende kulturliv og en særlig atmosfære, som du ikke finder mange andre steder.

- Samtidig tror jeg også, at det giver noget ekstra, at alle kan lære hinanden at kende, og at vi som arrangører gør vores yderste for at være gode værter. Vi glæder os hvert år til at byde alle vinterbaderne velkomne, og det er fantastisk at vi nu også ser deltagere fra Sverige og Tyskland, siger Mette Hust.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...