Forestillingen er moderniseret og spilletiden er halveret

SKAGEN: Når den anmelderroste teaterforestilling King Lear mandag 18. marts kan opleves på Kappelborg i Skagen, så er det i en noget andet udgave end den traditionelle 3-timers opførelse af Shakespeares klassiker. Forestillingen er nemlig moderniseret og spilletiden er halveret.

- I stedet for den traditionelle udgave skal publikum forestille sig et af Shakespeares største og mest livskloge værker strippet helt ned. Forestille sig en kæmpe fortælling om kongeriger, intriger, hævntørst og kærlighed, fortalt af to mandlige spillere, lyder det fra Kappelborg.

- Tilsætte et elektronisk folk-univers med synths, samplede real-lyde, autoharper og sågar en afrikansk baslyre. Piske det hele sammen med instruktør Hans Rønnes mimiske univers og toppe det med en papirskrone fra en nytårsknallert. Så har du Teatret Møllens version af den udødelige klassiker King Lear, suppleres der.

Forestillingens dilemma

En konge skal fordele sit rige mellem sine tre døtre.

Hvordan skal han afgøre, hvem der skal have hvad? Den kontrollerende og sammensatte King Lear beslutter sig for, at prinsesserne hver især skal fortælle ham, hvem der agter ham højest. Alle tre siger, de elsker ham. To af dem lyver.

King Lear handler om grådighed, magt og kærlighed, og om, hvordan den menneskelige natur kan blive ens værste fjende. Om at lære at se igennem masken og overfladen, før det er for sent.

Og selv om Shakespeare skrev sit ikoniske drama for godt og vel 400 år siden, så er dilemmaerne i verden i dag langt hen ad vejen de samme.

- Vi ser en tendens til, at man vil have magten for magtens skyld, og det er netop det King Lear går ind og prikker til. Med kun to mænd i rollerne kommer musiker Jullie Hjetland til at skabe en skøn kontrast og et anderledes lydunivers til Hans Rønnes klovneinspirerede vision, lyder det fra Nikolaj Mineka, direktør, Teatret Møllen, som i samarbejdet med TEATRET står bag denne moderne udgave af forestillingen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...