Programmet byder også på Lise Robenhagen Hjørne fra Strandby, og Skagens egen Mads Toghøj.

SKAGEN: Sjögren er nytårskoncertens hovedsolist - men bliver til koncerten flot supporteret af det lokale klassiske sangtalent, Lise Robenhagen Hjørne fra Strandby, og Skagens "egen" Mads Toghøj.

- Man kan sige, at vi med næste Nytårskoncert er tilbage ved udgangspunktet, lyder det fra den særlige nytårskoncertkomité, der foruden kulturhusleder Lars Ilum, består af operasanger og Skagensambassadør Jens-Christian Wandt samt dirigent Vagn Egon Jørgensen. Købstadsjubilæet lå til grund for Skagens første Nytårskoncert tilbage i 2013.

Efterfølgende har hver koncert haft sit eget tema, - senest New York, New York -, men næste år bliver det igen en koncert med fokus på den lokale tilknytning, og med udgangspunkt i Skagen og lokalområdet. Sjögren har nydt sommeren her mange gange, Toghøj trådte sine barnsben her, og Robenhagen kun få kilometer væk.

Komitéen forsikrer, at det igen bliver en meget intens og tæt-på-oplevelse for de 180 tilskuere, som der er plads til til såvel generalprøve som til de to koncerter. Som vanligt håndhæves kvaliteten på dagen af konferencier Jens-Christian Wandt, Det Jydske Underholdningsorkester og Nordjyske Strygere under ledelse af dirigent Vagn Egon Jørgensen, og Klitkoret under musikalsk ledelse af Tove Therp og Agnethe Harding.

Om solisterne

Kim Sjögren regnes i dag for en af Danmarks bedste violinister, og hans talent blev for første gang officielt anerkendt, da han som kun 12-årig blev optaget på Det Jyske Musikkonservatorium på dispensation af daværende kulturminister, Bodil Koch. Tre år senere blev han medlem af Det Kongelige Kapel, hvor han blev koncertmester som 22-årig - den yngste i kapellets historie. Han har indtil i dag modtaget adskillige priser for sit virtuose violinspil blandt andet Jacob Gades legat og Musikanmelderens kunstnerpris, og har ved talrige lejligheder optrådt som solist i radio og TV samt med samtlige symfoniorkestret i Danmark. Til Nytårskoncerten kan han opleves med blandt andet fyrig sigøjnermusik og så selvfølgelig på slap line...

Nytårskoncertens unge klassiske talent er denne gang den 23-årige sopran Lise Robenhagen Hjørne, som er født og opvokset i Strandby. Robenhagen studerer i dag klassisk sang på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, og har ind til nu mest beskæftiget sig med det "lettere" operarepertoire bl.a. med sange af Mozart, Schubert og Debussy, men har samtidig en forkærlighed for musicalsange, som hun dyrker meget uden for konservatoriet.

Skagens "egen" Mads Toghøj behøver lokalt ingen nærmere introduktion. Toghøj er født og opvokset i Skagen, og har - siden hans album "Alley of Faith" udkom i 2012 - haft en stor fast fanskare i hjembyen. I dag spiller Toghøj rundt om i det ganske land - både med sit band og solo. Stilen er folk, country og rock’n’roll, og til Nytårskoncerten er flere af Toghøjs egne numre blevet arrangeret og bearbejdet, så de kan udføres af det 50-mands store kor og 25-mands store orkester, selv om de oprindeligt var arrangeret til en noget mindre besætning.

Nytårstaffel

Som de foregående år inviteres byens pensionister indenfor til generalprøven kl. 11 til særpris. Efterfølgende kan Nytårskoncerten opleves kl. 16 og kl. 19.30 - og til aftenkoncerten er der igen mulighed for at runde aftenen af med Nytårstaffel på 2. SALEN.

Billetsalget begynder fredag 9. november kl. 14 Skagen Turistbureau, hvor der som vanligt serveres bobler i ventetiden. For at tilgodese kulturhusets mange udenbys brugere, er der igen i år reserveret et begrænset antal billetter til eftermiddags- og aftenkoncerten, som sælges online fra samme dag kl. 16.

Yderligere information om Nytårskoncert, billetbestilling mv. finder man på www.kappelborgskagen.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...