600 træer ankom mandag til Markvej - fredag går salget i gang

SKAGEN: KFUM spejderne på Markvej 62 i Skagen modtog mandag en stor del af de mange juletræer, der skal sælges fra spejderhuset på Markvej.

Cirka 600 juletræer blev leveret mandag formiddag. Alle træer har to af de garvede juletræssælgere Jens Korsgaard og Arne Jørgensen været ude og opmærke med spejdernes juletræsmærker.

KFUM spejderne har solgt juletræer ved spejderhuset i over 50 år nu, så der er efterhånden en meget stor stabil kundekreds, som kommer år efter år og køber deres juletræ hos de lokale spejdere.

Jens Korsgaard har været med ude efter juletræer i over 40 år, og de sidste cirka 30 år har han stået for indkøb, bemanding og udkørsel af træer.

En stor flok tidligere spejdere og venner af spejdergruppen står hvert år klar til at sælge juletræer. De flestes er pensionister i dag, og alle synes hyggen og sammenholdet ved spejderhuset er dejligt.

Juletræssalget starter fredag 30. november klokken 14, og herefter er der åbent hver dag til og med søndag 23. december.

- Den sidste weekend kommer der altid mange gæster og køber deres juletræ, når de skal holde julen i Skagen, oplyser spejderne.

I de to første weekender i december holder julestuen åben med kaffe og friskbagte vafler. Julestuens damer har også i år lavet kirkegårdspynt og kranse til at hænge udenfor på husets entrédør.

Der sælges juletræer i rødgran og norman gran, og pyntegran af fyr – normangran og nobilisgran.

Hele overskuddet for juletræssalget og julestuen går til spejdergruppens arbejde med børn og unge.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...