Det kendte Estisk korensemble under ledelse af Margo Kôlar, giver koncert som fejrer 800 året for DANNEBROG.

Danmark og Estland har gennem mindst 800 år været nært forbundet.

Legenden fortæller at i 1219 faldt Dannebrog ned fra himlen i Tallinn, Estlands hovedstad. Det er i år 800 år siden. Den Estiske og Danske kultur har mange fællespunkter. Bl.a. Spiser man i begge lande rugbrød og bygger med tegltage.

Skagen Kirke får den 5. august besøg af Det Estiske sangensemble HEINAVANKER, som præsenterer et program med musik fra tidsperioden da Dannebrog faldt ned fra himlen.

HEINAVANKER består af 7 sangere, dirigeret af komponisten Margo Kõlar. Ensemblet synger musik fra alle tidsaldre, spændende fra den tidlige middelalder til nykomponeret musik. Ensemblet finder sit repertoire i den liturgiske sang, den gamle enstemmige gregorianske melodi og i renæssancens polyfoni, men de synger lige så virtuost Estiske folkesange og moderne kompositioner af nulevende Estiske komponister f.eks. Arvo Pärt og Cyrillus Kreek. Ensemblets dirigent, komponisten Margo Kõlar skriver arrangementerne, så de får en egen karakter fra hans hånd. Heinavankers virtuose klang og stemmebeherskelse tilføjer en tidløs kvalitet til både den kirkelige som den verdslige musik. Programmet til kirkekoncerten i Skagen er sammensat af melodier og musik som blev spillet og sunget i Estland på den tid da Dannebrog faldt ned fra himlen.

Koncerten varer en time.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...