SKAGEN: Partrederiet North Sea har bestilt en ny rejetrawler hos Karstensens Skibsværft i Skagen. Den topmoderne trawler bliver 32 meter lang og kommer med alt inden for det nyeste af maskineri, udstyr og udrustning.

S 255 North Sea har været navnet på partrederiets nuværende fartøj lige siden bygningen i 1968, og selvom det har tjent rederiet godt, var der nu ønske om fornyelse. Diskussionerne har stået på i længere tid. I efteråret blev der vedtaget nye kvoteregler for rejefiskeriet, der sikrede, at rederiet også fremover ville have nok kvoter til at kunne finansiere et nyt fartøj.

Den nye trawler kommer til at koste i omegnen af 50 millioner kroner, og forventes leveret i juni 2020.

Den skal fiske efter dybvandsrejer i Skagerrak, og der er tale om et specialiseret nichefiskeri, hvor kun otte fartøjer deles om den danske kvote.

Med den nye ordre har Karstensens Skibsværft 14 skibe i ordrebogen med levering i løbet af de næste to år - heraf nu to rejetrawlere til den lokale flåde i Skagen.

I løbet af de kommende uger vil leverandører til hovedkomponenter blive fastlagt. Der er fra rederiets side fokus på kvalitet, innovation og driftsikkerhed.

Nye NORTH SEA skal leveres i juni 2020. Skroget til det nye fartøj skal bygges hos Karstensen Shipyard Poland. Prisen for det nye fartøj ligger på omkring 50 millioner kroner.

Fartøjets hoveddimensioner:

Længde overalt 32,00 m

Bredde moulded 10,00 m

Dybde shelterdæk 6,55 m

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...