Efter en polsk underleverandør af skibsskrog svigtede, etablerer Karstensens en egen skibsskrogproduktion i Polen

SKAGEN: En polsk underleverandør af skibsskrog havde sidste år problemer med at levere til tiden.

Og disse problemer har været dyre for Karstensens Skibsværft - så dyre, at det er mærkbart for årsresultatet.

Manglen på lovede skibsskrog betød nemlig, at en række nybygninger har måttet skubbes til i år, og dermed er værftet gået glip af både budgetteret omsætning og overskud i 2018.

For at undgå en gentagelse af disse problemer har Karstensen besluttet at investere i egenproduktion af skrog i Polen.

På den måde regner virksomheden med for fremtiden at få skrog leveret til tiden og dermed kunne opnå et bedre resultat i værftets nybygningsafdeling, som i 2018 leverede fem nye fartøjer til kunder i Danmark, Sverige, Storbritannien og Irland.

Ordrebeholdningen på Karstensens lyder på 16 nye fiskefartøjer til en samlet værdi af over 2,7 milliarder kroner, og værftet forventer at kunne hente nogle store reparationsarbejder hjem.

Derfor forventer ledelsen et bedre resultat i 2019.

Skibsværftets reparationsafdeling har dog ifølge ledelsen leveret et ”tilfredsstillende resultat i et marked præget af stor konkurrence”.

Karstensen Gruppen A/S melder samlet set om et fald i overskuddet efter skat til 18,5 millioner kroner, hvilket er under en tredjedel af det tilsvarende tal i regnskabsåret 2017.

Det betyder, at Karstensens Skibsværft isoleret set gav underskud i 2018, men det modvirkes af at værftets datterselskab KS Elektro A/S, der leverer elektriske og elektroniske løsninger til skibe, udviser et overskud efter skat i 2018 på 9,2 millioner kroner.

Der var også overskud i Danish Yachts, som siden 2015 har været en del af Karstensen Gruppen.

Produktionen af lystyachter og skibe i kulfiber gav i 2018 et overskud efter skat på 17,5 millioner kroner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...