Karim Saleh åbner sin sjette Highway 66 restaurant i Nordjylland og Skagen har i flere år stået højt på ønskelisten

SKAGEN: Midt i hjertet af Skagen har Karim Saleh nu åbnet dørene til familierestauranten Highway 66 på Havnevej, og han siger ganske ærligt, at det er den høje husleje i Skagen, der har gjort, at han har ventet med at starte restaurant i Skagen. For han har gerne ville have en restaurant i Skagen, som han holder meget af. Men i stedet har han de seneste otte år åbnet Highway 66 i fem andre nordjyske byer startende med i udkanten af Sæby, hvor han selv bor. Den restaurant åbnede i 2010 siden fulgte Aalborg, Blokhus og Løkken, og det er gået godt, og han har så dygtig ledere af de forskellige steder, at Highway Hjørring og Highway Blokhus kan forpagtes ud.

- For mig er Skagen og denne restaurant målet, og jeg har ikke et ønske om at åbne flere restauranter, men måske kommer der et ønske og et pres fra mit personale om at åbne i andre byer, siger han med et glimt i øjet.

For Karim Saleh har arbejdet hårdt i mange år siden han startede i branchen i 1997, og som han siger, så er det spændende og skægt at starte nyt op. Men fakta er, at han nu ejer en kæde af amerikansk inspirerede restauranter, men aldrig selv har været i USA. Han har aldrig kørt på route 66, som billederne på væggene i restauranterne ellers viser på smukkeste vis.

- Hvis jeg skulle en tur til USA ville det være nødvendigt med mindst to ugers ferie, og det har jeg aldrig haft mulighed for at holde, forklarer han.

Highway 66 er så amerikansk, som man kan forestille sig, og visionen er i følge Karim Saleh, at bevise, hvor veltilberedt amerikanske klassikere kan smage. Der serveres ribs efter egen opskrift, burgerboller ligeledes bagt efter deres egen opskrift og bøfferne er et helt afsnit for sig.

- Jeg tror på, at når man skal drive restaurant skal man koncentrere sig om at være gode til nogle ting. Vi vil være de bedste til at lave steaks, og har blandt andet en klump/udskæring af Black Angus, som ikke er så kendt i Danmark, som vi kan behandle på en måde, så den bliver mør og saftig. Lige præcis den American steak på 250 gr. er i følge indehaver Karim Saleh en af forklaringerne på kædens tilfredse kunder.

Karim Saleh har erfaring fra Blokhus om, at Highway 66 kan holde åbent hele året rundt, og det er også planen i Skagen. Nu har de for eksempel åbent til frokost her i uge 7 og 8. I Blokhus åbner de om aftenen med start fra vinterferien, og har så lukket på hverdage i starten af året..

- I Blokhus har vi fra januar og til vinterferien i uge 7 åbent i weekenderne, men hvordan det bliver i Skagen har jeg ikke besluttet. Jeg håber, der er gæster til at vi kan holde åbent hver eneste dag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...