DDS-spejderne fra Skagen er i sving ved Vandkunsten på juletorvet og inviterer børnene til at sætte ny rekord lave julegaver og de voksne til at hygge sig med varme drikke

SKAGEN: - Du kan tro julemanden er glad for børnene i Skagen. De er så søde og taknemmelige og hjælpsomme.

Julemanden er ved at gøre sig klar til at glæde en masse børn i Skagen, og han ved, at børnene er spændte på at møde ham.

Han bor som bekendt på Grønland og sammen med sin kone nissemor og alle deres nissebørn sejler de den lange vej til Skagen (næsten).

Efter ankomsten 2. december kl. 11 kører han i hestevogn op til byens dejlige torv ved Vandkunsten foran Kulturhus Kappelborg, og her slår julemanden sig ned i hele december.

2. december håber julemanden, at rigtig mange af børnene har nissehuer på.

- For vi skal sætte en ny rekord til Børnenes Rekordbog. Vi vil se, hvor mange børn, der har nissehuer på.

At sætte rekord og komme i Børnenes Rekordbog

- Sidste år blev der sat rekord da 175 børn dansede rundt omkring juletræet ved Vandkunsten sammen med julemanden, siger Ole Svendsen, fra handelstandsforeningens aktivitetsudvalg, og fortsætter:

- Vi har fået en forespørgsel fra julemanden, der har sendt et julekort fra Grønland til Skagen Handelstandsforening. Han spørger om ikke alle børn i Skagen vil deltage i at sætte Danmarksrekord i et arrangement, hvor der er flest børn, der har nissehuer på.

Rekorden bliver den første af sin art i Danmark, og sætter endnu en gang Skagen på landkortet som børnenes by.

- I det hele taget er julen børnenes fest, siger Vivia Valgren og Ole Svendsen, som tager sig af julebyen ved Vandkunsten i tæt samarbejde med spejderne.

For når Skagen summer af juleaktiviteter er der også travlhed for spejdergruppen Lars Kruse. Børn og voksne DDS-spejdere står ved de hyggelige huse på pladsen ved Vandkunsten. Spejderne sørger for smagen og duften af jul. Og der vil være et væld af aktiviteter for hver eneste weekend. Du kan lave en gave til mor eller far eller lave julefoto-collage Mange af aktiviteterne foregår hver gang julespejderne er på torvet, mens andre aktiviteter sker en gang. 2. december åbner byen med mange sjove aktiviteter for børn. Søndag 9. december er der oplæsning af julehistorier - er der noget mere hyggeligt og rart? Kig forbi torvet foran Kappelborg og se, hvad der ellers foregår i julehytterne.

Eller se på de hyggelige dyr som Farm Fun har med: Geder, marsvin, kaniner og en pony.

- Farm Fun er til stede samtlige dage, hvor julebyen har åben, siger Vivi Valgren.

Hun opfordrer børnene til at komme forbi og lave julegaven til far og mor.

- Det havde spejderne også sidste år, og mange voksne var glade og lidt overrasket, over de hjemmelavede julegaver så som honninghjerter med et glansbillede på var helt gratis, siger Vivi Valgren.

De to er også spændte på, om der kommer en masse digitale julekort ud i verden fra Skagen.

De får sat et stort billede op af det Grå Fyr og julens særkende i Skagen, englene. Så kan man tage sit eget julepostkort.

- På den måde får vi sat Skagen på landkortet, og får fortalt at det er superhyggeligt, at komme på besøg i Skagen op til jul, siger Vivi Valgren.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...