Palle og Hanne Mie omsat tanke til handling

ÅLBÆK: ”Sulen”, ”Skarven” og ”Tejst” er alle navne på fugle, men det er også navnene på tre nye fiskejoller i Ålbæk havn.

Det er Palle Christensen og Hanne Mie Madsen der har taget initiativet til at starte Havlit bådudlejning i Ålbæk Havn, der har døbt jollerne, som nu kan lejes.

- Vi blev inspireret af den store efterspørgsel der var for, at leje joller, som folk kunne tage familien og venner med ud i, og fiske fra.

- Så vi skulle ud og finde nogle sødygtige og robuste joller, som alle kunne sejle, fortæller Palle Christensen, der selv er bådbygger og skibstømrer.

Men der skulle også findes plads til jollerne.

- Og her har Ålbæk Havn været så venlige at stille pladsen ved den nye bådebro til vore rådighed, fortæller Palle Christensen. Hanne Mie Madsen der arbejder som socialpædagog har taget orlov for, at varetage den daglige drift af bådudlejningen fortæller, at deres tanker om at starte bådudlejningen er blevet til virkelighed på kun to måneder.

De tre joller er alle med påhængsmotor, og udlejes 3 timer af gangen og der følger fiskestænger og redningsveste med.

Ud over de tre joller råder Havlit Bådudlejning også over en damjolle, med indenbords motor, den kræver kendskab til sejlads, men ikke bevis, fortæller Palle Christensen.

Damjollen er en robust glasfiberjolle, som har plads til seks personer, og har som navnet antyder et rum, hvor man kan opbevare de fisk man fanger til man kommer i land.

- Alle bliver instrueret i brug af jollerne, og redningsveste, inden de bliver sendt på vandet, siger Palle Christensen, der også kan fortælle at der lige nu er der stor mulighed for, at fange både makreller og hornfisk ved kysten.

Men man kan også sejle ind på revler og bade fra jollerne, når vandet er til det.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...