Men hun havde ingen anelse om, hvor mørkt og stille byen kan være om vinteren

SKAGEN: Vi mærker det tydeligt. Dagene kortes af i en rivende hast.

Vi har faktisk smidt 7 timer siden den længste dag i juni.

Og her under indtryk af at dagene strænges valgte Gitte Toft og slå dørene op til Galleri Skagen i Sct. Laurentiivej 40.

Mange har sikkert rystet på hovedet af det initiativ.

- Men når man er iværksætter, så slår man til, når ideen har fæstnet sig og det rigtige lejemål i gågaden er ledigt, siger Gitte Toft.

I løbet af 5 uger havde hun og hendes ægtefælle Henrik lejet deres bolig ved Randers ud og flyttet til Skagen uden at have nogen som helst anelse om, hvor sort og stille byen kan være om vinteren.

- Og ja, her er stille, men vi har brugt tiden på at falde til og har i februar købte vi hus i Aalbæk, så vi var klar til sommersæsonen i gågaden, siger Gitte Toft.

Men når baglandet i orden, og man har en forretningsplan, et realistisk budget, en stor bunke energi, benhård vilje og masser af knofedt, så er der jo meget, der kan lade sig gøre.

- Det var med sommerfugle i maven hele foråret, jeg gik i gang med sæsonen. Så snart solen varmede brostenene på gågaden, kom der gang i det og så det gik bare over stok og sten.

Og sæsonen har været fantastisk, siger Gitte Toft,

- Min ide med kunstnere som lejere af en del af galleriet hen over sæsonen, har vist sig at være en stor succes. Publikum er meget interesserede i at tale med os udøvende kunstnere.

- Og på det personlige plan har gæstekunstnerne virkelig beriget mit eget kunstnerliv. At være kunstner er jo egentligt et meget ensomt hverv, men at have fornøjelsen af at være sammen med den ene efter den anden sæsonen igennem, har været så spændende. Jeg har nydt hvert eneste sekund.

- Så mit ambitiøse projekt med at drive galleri og leve af at male har holdt vand. Derfor er det med en helt anden ro i maven jeg går vinteren i Skagen i møde.

- Vi bliver helt sikkert de næste år. Om det er 5 eller 10 år eller flere, det må tiden vise.

Der ligger masser af bestillinger i ordrebogen, næste sæson er næsten fuldt booket med gæstekunstnere og kassekreditten har det på godt nordjysk ikke så ringe, siger Gitte Toft, der med disse ord opsummere hendes første år som iværksætter i Skagen.

Ikke at det at sætte i værk er noget nyt for hendes.

Hun er vel det man kalder serieiværksætter.

Det er den femte virksomhed hun har igangsat i de seneste 22 år.

De tidligere virksomheder alle at gøre med sundhed og velvære.

Hun er uddannet zoneterapeut, massør og akupunktør og den første virksomhed var en klinik hvor hun udførte behandlinger. Senere kom behandling af virksomheders medarbejdere til.

- Efter 10 år på den front, havde jeg nær ødelagt mig selv. Det var fysisk hårdt arbejde og jeg besluttede at stoppe. Det gav ikke længere mening for mig at hjælpe andre med at få det godt og samtidig smadre min egen krop.

Hun startede derefter en butik med de såkaldte MBT-sko.

Og efter nogen år med sundhedsfodtøj, faldt hun over en balancestol som gør ryggen stærkere, mens man sidder ned.

Den tog hun ind i sin butik og blev dermed den første forhandler i Danmark.

- Da den norske virksomhed, som producerede stolen, søgte en country manager i Danmark, lagde jeg billet ind og fik jobbet. Derefter var det på landevejen og opsøge nye forhandlere til stolen. Det var et herligt job og jeg arbejdede med forhandlerne i syv år, siger Gitte Toft.

Arbejdet og indsigten i kontorergonomi, gjorde at hun sammen med sin mand opfandt Steppie - en balanceplade til kontorbrug.

- Det var præcis det produkt kontorergonomien havde manglet, siger Gitte Toft,

Det var tilbage i 2013 og det har parret sammen beskæftiget sig med siden.

Virksomheden leverer ikke kun til det danske marked men eksporterer til mere end 10 lande.

Og så er der lige den med kunsten - hvor kommer den ind i billedet.

Siden begyndelse af nullerne har maleriet været en vigtig del af Gitte Tofts liv - sideløbend med de øvrige aktiviteter,

Og det var Gittes mand der pressede hende til at gøre noget mere ved kunsten, da de sidste år igen var i Skagen for at udstille Gittes billeder.

Det pres udløste handling - galleriet på Sct. Laurentiivej 40, som emmer af virketrang også i en efterårsferie.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...