Sommertiden i Skagen Bio slutter i denne uge, og biografen tager hul på det meget tidlige efterår med en italiensk komedie – Smagen af Toscana.

Det er onsdag i næste uge, 14. august.

Filmen tager os med på en kulinarisk rejse, der kulminerer i en konkurrence for unge kokke.

Arturo (Vinicio Marchioni) er en af støvlelandets mest anerkendte køkkenchefer, men han kæmper med et heftigt temperament, som, selv efter italienske standarder, må betegnes som værende ude af kontrol.

Efter et kort fængselsophold, som følge af sin manglende selvkontrol, bliver Arturo idømt samfundstjeneste, som han skal afsone på en skole for teenagere med Asperger.

Hans elever er ivrige efter at lære, især Guido (Luigi Fedele), en ung mand, som husker hver eneste ingrediens i hver en opskrift.

I begyndelsen betragter Arturo arbejdet med de unge og især Guido som en belastning, men den unge mands entusiasme for mad tænder en gnist i den ældre mentor.

Arturo udskyder derfor sin flytning til Milano, hvor han ellers skal kokkerere på en fornem restaurant, for at tage med Guido til en prestigefyldt madkonkurrence.

Til Arturos forfærdelse er overdommeren ingen ringere end Daniel Marinari (Nicola Siri), Arturos eks-samarbejdspartner og manden, som Arturo anser som værende ansvarlig for sine tidligere problemer og efterfølgende fængselsophold.

Mens Arturo konfronterer sin fortid, og Guido oplever presset fra konkurrencen, udvikler de to et oprigtigt venskab - deres menneskelige forskelligheder til trods.

Fransk drama

Torsdag i næse uge er der premiere på et fransk drama – Amanda.

David er en dagdriver. Han tjener til dagen og vejen ved diverse småjobs, og det er han egentlig godt tilfreds med.

Han møder Lena, som lige er flyttet til Paris og bliver hurtigt forelsket.

Men en skæbnesvanger dag ændres Davids liv totalt: Under et terrorangreb i Paris bliver hans søster, Sandrine, dræbt og Lena hårdt såret.

Ud over chokket og smerten ved tabet, efterlades David også med sin 7 årige niece Amanda i sin varetægt.

David skal nu forsøge at komme videre i livet og tage sig af Amanda. Men kan man bringe håbet tilbage til en lille pige, der har mistet det vigtigste i verden?

Amanda er en stærk og rørende film, der med udgangspunkt i den værst tænkelige hændelse, fortæller en varmhjertet historie om at komme videre - for David og Amanda såvel som hele den franske nation.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...