Sæby Speedway Klub byder ind til ræs i Iscenter Nord i Frederikshavn

KOMMUNEN: Lørdag 4. april afvikles der for første gang i 37 år speedway på is, ”Drift On Ice”, i Iscenter Nord i Frederikshavn. Stævnet er arrangeret af Sæby Speedway Klub og bliver internationalt, med deltagelse fra Norge, Holland, Australien og naturligvis Danmark.

Stævnets nitten deltagere er udvalgt og inviteret af initiativtagerne - ægteparret Kevin Rædkær Pedersen og Didde Frederiksen Pedersen, som begge har en stor passion for speedway.

Der køres i forskellige kategorier, hvor fire deltagere, 6-9 årige, kører 50 kubik. Tre deltagere, 11-15 årige, kører 250 kubik. Tre deltagere kører 250 ATV Quad og endelig ni deltagere plus en reserve, som kører på 500 kubik speedwaycykler. Og jo flere kubik, des hurtigere kan der køres.

Speedwaycyklerne bliver udstyret med specielle dæk, hvor der på fordækket er boret skruer gennem dækket med spidsen udad, så dækket kan gribe i isen og møtrikker på baghjulet for at glide, men stadig have nogenlunde kontrol over speedwaycyklen.

- Alle kører på ens dæk, som vi har lavet. Så der kan ikke tænke kreativt, med eksempelvis ekstra lange eller spidse skuer, forklarer Kevin Rædkær Pedersen med et smil.

Kevin Rædkær Pedersen prøvede selv at køre speedway på is i Tyskland tilbage i 2016, og har siden drømt om, at få stablet sådan et arrangement på benene her i Nordjylland.

- Det kunne være fedt, hvis vi kunne strække speedwaysæsonen til at vare hele året mod den halvårssæson, som vi kender nu, der strækker sig fra april til oktober, siger Kevin.

At dyrke sporten speedway er en tidskrævende sport.

Typisk skal Kevin og Didde køre meget langt for at komme til stævner.

Til eksempel kan parret køre til Sydtyskland for at køre fire heats med varighed af 30 til 60 sekunder pr. heat, for så at vende snuden hjemad igen.

Så cirka et døgns transporttid for 2-4 minutters speedwaykørsel. Dét er da passion.

- Derimod kan klargøring af speedwaycyklen op til et stævne, nemt tage en hel eller flere dage, fortæller Kevin og Didde.

- Vi bruger nemt 20 til 30 timer om ugen på at pleje og pudse vores cykler og vi gør det, fordi vi begge elsker sporten, klargøringen, vedligeholdelsen, farten og spændingen.

- Og så nyder vi hinandens selskab, hvilket er vigtigt, når den lange transporttid tages i betragtning, siger parret.

Billetter til arrangementet ”Drift On Ice DK” kan allerede nu købes via Billetlugen.dk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...