Peter Smalbro er autodidakt maler, illustrator, grafiker, tegner og fortæller. Det at male, udspringer af en livslang interesse for tegning og grafiske udtryk.

For omkring 10 år siden var han med på sine første udstillinger og siden har han arbejdet seriøst med maleriet som udtryk og håndværk. Når maleriet i perioder fylder mindre, er Peter Smalbros fokus på at tegne og arbejde med digitale tegninger.

I hans værker ser man tydeligt, at der bor både en tegner og en maler i Peter. På lærrederne kombineres penslens farvestrålende strøg med hvide flader og blyantens udtryk. Det giver et helt særligt univers, hvor fortællinger og motiver går hånd i hånd med symboler, mennesker og dyr.

“Uanset om det er blyant og papir eller pensler og maling, så handler mine billeder om at veksle indtryk og udtryk - helst begge veje”, siger Peter Smalbro.

Peters billeder har motiv og historiefortælling i fokus. “Mit udgangspunkt for valg af motiver er de indtryk, jeg møder. Bliver de hængende i min bevidsthed, forsøger jeg at udtrykke dem. Det kan være alt muligt, stort som småt. Oftest er det, når jeg oplever noget, som andre mennesker har udtrykt” siger Peter Smalbro og fortsætter, “Jeg håber selvfølgelig, at nogle af mine billeder kan gøre det samme - skabe et indtryk, som bliver hængende hos beskueren.”

Fernisering på Peter Smalbros udstilling “Indtryk og udtryk” er lørdag den 7. september kl. 11 og den ses i Galleri Virak indtil den 28. september.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...