Lige ved Hyttefadet i Gl. Skagen har Karl-Emil Sams og Clint Lundum åbnet en hyggelig Vin & Cider Butik. Den kalder de så logisk nok Vinhytten. Her er 27-årige Karl-Emil Sams, som stammer fra Tversted, kommet på den rette hylde, for han har en stor passion og viden om vin og cider - hvordan den lidenskab er opstået, vender vi tilbage til.

Han har sagt nej tak til en karriere på Hotel D´Angleterre, hvor han efter at være kommet ind som ufaglært for ni år siden, er steget i ansvarsområde og stod til at være assisterende restaurantchef i hotellets gourmetrestaurant Marchal. Undervejs er han også blev både månedens og årets medarbejder på Hotel D´Angleterre.

- De var så glade for mig, at de tilbød mig en uddannelse på det højeste niveau inden for vinuddannelse, som man kan tage i Danmark. Sommelieruddannelsen, WSET3, tog han på Vinakademiet, og den fjernede en hver tvivl, om at han ville arbejde med vine, som han selv udvalgte.

Her kommer ejeren af Hyttefadet Clint Lundum ind i billedet.

- Jeg har arbejdet og lært en masse på Hyttefadet af Clint og de andre her. Her startede det for mig indenfor restaurantbranchen. Og jeg ville blive ved med at holde kontakten. I min aftale med Hotel D´angleterre havde jeg lov til at tage til Gl. Skagen og arbejde tre måneder hver sommer, og det gjorde jeg i sidste ni år, fortæller Karl-Emil Sams.

Clint Lundum og Karl-Emil Sams fortæller, de vil holde Vinhytten åben hele året.

- Så vi håber, at der også er kunder uden for sæsonen, som har lyst til at købe vine, man for eksempel ikke kan få i supermarkederne i Skagen.

De håber også, at gæsterne i Gl. Skagen vil benytte deres service, bike-way kunne man kalde den.

- Vi bringer ud på en stor el-budcykel, som Clints datter og en veninde vil køre rundt på. Sidder man hjemme på terrassen og får lyst til mere rosé eller hvidvin og lidt lækre snacks, så ringer man bare til os, så kommer vi på cyklen, siger de.

Butikken har fået en terrasse, hvor man kan sidde og prøve en af de vine, man overvejer at købe. For mange vil der være ganske ukendte navne, og det er meningen, at skille sig ud.

En del af butikken er et stort kølerum, hvor cideren opbevares. Flaskerne har Karl-Emil Sams været rundt og købe ved de lokale producenter i Normandiet i Frankrig. Han har et håb om at danskere kan få øjnene op for ciderens kvaliteter og store smagsvariation.

- Det kan undre mig, at mange i Danmark forsøger sig med at dyrke vin, når vi har rigtig gode æbler i Danmark. Hvor er der ikke flere, der laver cider herhjemme spørger Karl-Emil Sams, og fortæller, at hans familie faktisk laver cider på deres gård i Tversted.

- Derfor kom jeg også i sin tid til at interesse mig for cider og håber, at jeg i Vinhytten får mulighed for at fortælle kunderne om cider. Vidste du, at de laver fremragende cider i Letland, spørger han og forklarer, hvordan cider fylder i smagen.

- Den har en generøsitet tilføjer cider-eksperten og forklarer, at den mousserende cider egner sig fint både til mad og som et glas inden maden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...