Slår dørene op til aktivitetstilbud til demente i Skagen Aktivitetshus

SKAGEN: Netop nu sammenlægges de kommunale dagtilbud til mennesker med demens.

Og det skal naturligvis markeres.

Det gør man afgjort også i Skagen, hvor det nye tilbud hedder ”Hybenhus”.

Hybenhus, der er et Trænings- og Aktivitetscenter for mennesker med let til moderat demens, åbnes således officielt tirsdag 3. december med start kl. 14.

Der vil være velkomst ved afdelingsleder Susanne Thaarup, mens socialudvalgsformand Ole Rørbæk Jensen vil holde åbningstalen.

Dernæst er der indvielse af Hybenhus og nye busser ved leder af Aktivitetscenteret Jane Christensen.

Projekt Demens på Toppen, som er et projekt fra Satspuljemidlerne – og et led i den nationale Demenshandleplan 2025, har haft til formål, at skabe flere og mere meningsfulde dag- og aflastningstilbud, samt støtte til yngre med demens, og det udmunder sig nu i Hybenhus.

Ideen er at skabe sammenhæng mellem det nuværende Aktivitets Center og kommunens demenstilbud, og Hybenhus er derfor fysisk placeret på Skagen Aktivitetscenter.

Dermed er der mulighed for at kunne drage fordel af husets faciliteter og øge mulighederne for at finde frem til aktiviteter som matcher den enkeltes ønsker og behov.

Ved opstart vil personalet sammen med borgere og evt. pårørende mødes til en opstartssamtale for at finde frem til hvad huset kan tilbyde den enkelte.

Der er mulighed for at komme i tilbuddet alle ugens hverdage hvor der er åbent fra kl. 9.30 – 14.30, enten til udvalgte aktiviteter eller som hele eller halve dage.

Men ved den officielle indvielse slutter festligheder først kl. 16.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...