SKAGEN: Min konservative kollega i regionsrådet Per Larsen hævder i Skagen Onsdag, at Skagen bliver ”kompenseret” for lægevagtslukningen med en akutbil. Det er forkert.

Akutbilen og Skagen Gigt og Rygcenter blev reddet under sidste års budgetforhandlinger efter politisk pres fra blandt andre Dansk Folkeparti, og derfor bør Per Larsen ikke nævne akutbilen som argument for at lukke lægevagten.

Per Larsen kalder lukningen en ”ubehagelig beslutning”, han helst var fri for. Men hvorfor så ikke stemme imod ligesom DF?

Vores oplevelse af forløbet var, at Konservative, Venstre og Socialdemokratiet uigennemtænkt hastede beslutningen igennem bag regionens lukkede døre.

Fra DF’s side foreslog vi forinden et kompromis, som gik ud på at åbne dørene for offentligheden og lytte til borgerne.

Dette står i referatet fra regionsmødet 28. januar:

”For at sikre tryghed og nærhed i nordjysk sundhed foreslår DF at afvise den foreslåede aftale pt. til fordel for en tænkepause og en nøjere evaluering af, hvorvidt de lukningstruede steder, Farsø, Brovst, Skagen, Brønderslev, i stedet kan opretholde deres service.”

Men DF’s kompromisforslag blev stemt ned af de Konservative, Venstre og Socialdemokratiet, som nu er begyndt at snakke om ”kompenserende tiltag”. Tænk, det var netop, hvad DF foreslog, før S, V og K traf deres ærgerlige lukkebeslutning.

Skawboer fortjener naturligvis samme sundhedsservice som andre danskere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...