Hvilke muligheder er der for boliger, når man bliver ældre

FREDERIKSHAVN: Faglige Seniorer afholder møde om ældrebolig situationen.

Hvor og hvordan man bor – enten alene eller sammen med sin familie – betyder meget for mange af os, hvad enten det er i eget hus eller til leje i lejlighed har stor menneskelig værdi

De fleste af os vil gerne i en bolig, som passer til os på netop det tidspunkt i livet man befinder sig.

Som ung familie med børn har man et ønske til indretning, og som ældre og pensionist uden hjemmeboende børn, er der ofte andre prioriteter, der gør sig gældende.

Som ældre har man nødvendigvis ikke behov for de mange kvadratmeter, bare boligen er praktisk indrettet og der er plads til de behov, man stadig har for at kunne klare sig selv i dagligdagen.

Bekymringerne kan være store, når man som ældre eller pensionist af enten økonomiske eller helbredsmæssige årsager ikke længere kan klare det at bo i eget hus eller i så stor en lejebolig.

- Vi ved, at myterne er mange: er der passende boliger i de almene sociale boligforeninger, kommer vi til at bruge hele pensionen på husleje, er der tilgængelighed for gangbesværede, fortæller Cai Møller, formand for Faglige Seniorer.

- Derfor har vi sat Bjarne Walentin, som er medlem af forretningsudvalget i Boligselskabernes Landsforening, stævne. Vi glæder os til at høre hans bud på ældre-boligsituationen set fra hans stol, fortsætter Cai Møller.

Det sker tirsdag 18. juni 09.30 i mødelokalerne hos Dansk Metal Vendsyssel, Håndværkervej 2 i Frederikshavn.

Da sektionen, som jo er partipolitisk uafhængig, er vært ved formiddagskaffe er tilmelding nødvendig .

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...