Borgerne undrer sig, men måske skal den slet ikke komme. Tjek din vej ud på hjemmesiden

FREDERIKSHAVN: Sneen faldt over hele Frederikshavn Kommune både i weekenden og gennem mandagen.

Det har givet travlhed på kommunens telefonlinje.

Borgerne undrer sig over, hvorfor deres villavej ikke bliver ryddet for sne.

Men det er der som regel en god grund til.

Kommunen rydder sne og salter men kun på udvalgte offentlige veje, stier og parkeringspladser.

Det sker efter en prioritering, der tager hensyn til de mest trafikerede veje og cykelstier.

Hvornår vejene ryddes er afhængig af, hvilken prioritet vejen har.

De kommunale veje inddelt i vinterklasser fra 1 til 4, hvor vinterklasse 1 har højest prioritet. Hvornår og hvor ofte en vej eller sti bliver ryddet og saltet afhænger altså af, hvor høj prioritet den har.

Vinterklasse 1 omfatter veje, der har en afgørende betydning for afvikling af den gennemkørende trafik, og veje til hospitaler, beredskaber, samt brand- og redningsveje. Vejene bliver saltet og ryddet for sne på alle tider af døgnet.

Vinterklasse 2 omfatter veje, der udgør bindeleddet mellem gennemfartsveje og lokalveje. Det kan fx være veje mellem enkelte bysamfund eller kvarterer i større byer. Vejene bliver saltet og ryddet for sne som minimum mellem kl. 5:00 og 22:00.

Vinterklasse 3 omfatter lokalveje og pladser, der har betydning for afvikling af den lokale trafik, fx veje på landet. Vejene bliver saltet og ryddet for sne alle ugens dage i mellem kl. 6:00 og 18:00 på baggrund af vagtberedskabets vurdering.

Vinterklasse 4 omfatter veje til enkeltbruger områder og boligveje. Vejene bliver undtagelsesvis saltet/grusset og ryddet for sne.

Og dertil kommer så alle private-fællesveje, hvor kommunen slet ikke rydder.

På www.frederikshavn.dk kan du finde vinterkortet, som viser, hvilke vinterklasser de enkelte veje har. Du kan også søge din vej frem og se, hvilken vinterklasse netop din vej har.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...