De penge på højkant når Sol og Strand står klar med anerkendelse til ildsjæle i den nordlige del af kommunen

SKAGEN: Aalbæk Handels- og Håndværkerforening, Skagen Race og Skagen Vinterbadeklub kan alle se frem til at modtage penge fra ”Sol og Strands lokale håndsrækning”.

Det er anden gang, at virksomheden uddeler lokale støttekroner, og bureauchef Jakob Risager Gravgaard glæder sig over, at han igen får mulighed for at støtte spændende projekter.

- Lokalsamfundets udvikling ligger os meget på sinde, idet det har stor betydning for feriegæsternes oplevelse af destinationen. Håndsrækningen er en oplagt mulighed for at anerkende nogle af de mange ildsjæle, der udfører frivilligt arbejde til glæde for os alle, siger Jakob Risager Gravgaard.

Aalbæk Handels- og Håndværkerforening ønsker at skabe live i perioder, hvor der ellers er meget stille i byen.

Et af initiativerne er ”Smagen af Jul i Lysets Landsby”, der har været afholdt i de sidste to år.

Nu ønsker foreningen at udvide med en ekstra weekend og planlægger at holde åbent i weekenderne fra 13. november til 20. december.

Markedet involverer i alt omkring 50 frivillige.

Desuden er Skagen Race blevet indstillet – det er Bærum Sejlforening, der arrangerer den skandinaviske havsejllads, som har målfelt i Skagen.

I år kan Skagen Race fejre 25 års jubilæum, og foreningen søger støtte til en ”Grand Slam Beach Volleyball-turnering og til ”Skagen Ocean Summit”, der er en miljøkonference for børn og unge i Frederikshavn Kommune.

Skagen Vinterbadeklub ”Isbryderne” står bag den velbesøgte ”Vinterbadefestival”, som finder sted sidste weekend i januar, og som i år havde deltagelse af omkring 360 vinterbadere. Foreningen søger om midler til at festliggøre festivalens ti-års jubilæum som finder sted næste år.

De tre kandidater skal i gang med at producere en video, som fortæller om projektet.

Herefter får husejerne mulighed for at afgive deres stemme, og i april løftes sløret for, hvordan puljen på i alt 30.000 kroner fordeles mellem de tre kandidater.

- Det projekt der høster flest stemmer fra husejerne får størstedelen af pengene. Heldigvis er der ingen, der går tomhændede herfra, idet alle tre nominerede får del i pengene, siger Jakob Risager Gravgaard.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...