Både spækhuggere og hvidnæser observeret i weekenden

SKAGEN: Det kan godt være, at der kun er en asfalteret ved til Skagen, men set i forhodl til fugle og havets dyr, så er Skagen ikke så lidt af et trafikalt knudepunkt.

Det kunne folkene på Grenen Fuglestation forvisse sig om i weekenden - og kikkerten blev ikke holdt mod de højere luftlag, men mod havoverfladen.

Og den blev i Skagerrak brudt af en flok af spækhuggere - fem styk blev der talt - og i Kattegat var det ikke færre end otte hvidnæser - den flotte delfinart, der boltrede sig i jagten på føde.

- Vi var 10 personer, der fulgte det smukke sceneri - på afstand, fortæller Rolf Christensen fra Grenen Fuglestation, der mener, at det er ny dansk rekord i sjældne hvaler set på én gang fra land.

- Jeg fandt selv spækhugger-flokken søndag kl. 10.15, og de kunne nu følges 2½ time, idet de langsomt svømmede vestover og sås af andre fra Nordstrand og Gammel Skagen.

Kl. 11.36 spottede Erik Christophersen fra Skagen en stor delfin-flok tæt på land i Kattegat.

- Vi fulgte den og kunne frem til kort før 12 se mindst otte hvidnæser jagte fisk i høj fart, siger Rolf Christensen.

Skagen er Danmarks hvalsted nr. 1, og i denne vinter er der frem til nu observeret hele fem arter hvaler: Marsvin, grindehval, almindelig delfin, spækhugger og hvidnæse.

Udover marsvin er alle hvaler sjældne i Danmark - i hvert fald set fra land.

- Derfor er det efterhånden helt unikt, at Skagen flere gange om året kan melde om andre hvaler fundet med birdernes teleskoper fra især Grenen, siger Rolf Christensen.

Spækhuggere kan veje op til 5,4 ton og blive 8 meter lange.

Hvidnæser kan veje 350 kilo og blive 3,1 meter lange.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...