Forskere har fundet uventet liv på de største havdybder og dybt nede i havbunden.

Hør om organismer der er tilpasset det ekstreme tryk. - Og om bakterier i havbunden der har generationstider på tusinder af år, og er afgørende for livsforholdene hos os på Jorden.

Bliv klogere på hvad og hvordan, når kulturhus Kappelborg og Skagen bio tirsdag d. 3. november kl. 19 – 21 livestreamet foredraget ”Dybhavet – nyt fra en ukendt verden” fra Århus Universitet.

Forelæser denne aften er professorerne i biokemi Bo Barker Jørgensen, Institut for Bioscience, Århus Universitet samt Ronnie N. Glud, der foruden også at være fra Institut fra Bioscience, ligeledes er tilknyttet Syddansk Universitet samt Tokyo University of Marine Science and Technology.

Under foredraget er det via Twitter og SMS muligt at stille spørgsmål til foredragsholderen, der vil svare på flest mulige spørgsmål efter endt foredrag.

Foredraget er gratis at overvære, men fra arrangørerne lyder det, at det er en god idé at sikre sig billet på kappelborgskagen.dk, da biografsalen grundet covid-19 har mindre kapacitet end i de tidligere sæsoner.

”Dybhavet” er tredje foredrag ud af fem, der alle livestreames direkte fra Århus Universitet.

Tidligere er publikum blevet klogere på rejsen ud i rummet og på tangs alsidige egenskaber.

Nu gælder det altså Dybhavet, og de kommende to tirsdage er der ”Smagen af Øl” tirsdag d. 10. november samt foredraget ”Grønlands indlandsis” tirsdag d. 24. november på programmet.

Foredragsserien arrangeres af Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet, og udbydes af Carlsbergfondet i samarbejde med lokale værter, som altså i Skagen er foreningen Skagen Bio.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...