På søndag eftermiddag, 13. september, har Skagen Bio premiere på den danske animationsfilm Bølle på eventyr, som er en film for hele familien.

Lige siden Bølle var hvalp, har han levet et overdådigt liv.

Leget i et stort palæ, spist filet mignon til frokost og sovet i det fineste sengetøj. Med andre ord, den forkælede hvalp har haft alt, hvad en hund kan drømme om.

Men da Bølles velhavende ejer, den gamle dame, dør, føler Bølle sig helt alene og fortabt.

I den nye og skræmmende verden, er Bølle pludselig blevet til den lille grimme ælling. Samtidig ansætter grådige slægtninge en uærlig og excentrisk hundefanger til at finde Bølle, som i mellemtiden har fundet ud af, at han skal arve den gamle dame.

Bølle er hele tiden et skridt foran hundefangeren, og hans eventyr fører ham til mødet med Rousey, en barsk og hjemløs hund, som Bølle bliver venner med, og som lærer Bølle smarte kneb i den virkelige verden. Bølle møder også pigen Zoe, en 18-årig musiker, der kæmper for at finde sin plads i verden.

På deres egen unikke måde hjælper både Zoe og Rosey Bølle med at finde ud af, hvad der betyder mest her i livet: Ikke alt det, du har - men hvem du i virkeligheden er.

Action i tid

På søndag aften har Skagen Bio premiere på den nye Christopher Nolan action-film, Tenet med John David Washington i hovedrollen.

Bevæbnet med kun ét eneste ord, Tenet, kæmper han for hele verdens overlevelse. Han rejser gennem en mørk verden fuld af international spionage på en mission, der bevæger sig ud over grænserne for tid, som vi kender det.

Men det er ikke en tidsrejse. Inversion.

Ud over dramatisk action, en bøjning af, hvad tid er, byder filmen på drabelige scener og, ifølge mange anmeldere, en historie, som man som almindelig biografgænger måske ikke helt kan følge første gang, man ser filmen.

Dele af filmen er optaget i Danmark – nærmere betegnet i en vindmøllepark i Østersøen og på en stor isbryder i farvandet ud for Rødby.

Afghanistan

Torsdag aften I næste uge er der premiere på den amerikanske krigsfilm The Outpost.

I en fjern dal i Afghanistan har de 54 medlemmer af Bravo Troop 3-61 modtaget ordren om at forlade deres forpost – Outpost Keating. Der er ikke mere at kæmpe for - nu skal de bare hjem.

Men Taliban har en anden opfattelse. De opfatter den slagne fjende som et nemt mål og fra de omkringliggende bjergskråninger falder de nu over den sårbare forpost.

Det bliver et intenst og blodigt slag, der koster mange liv, men hvor de helt almindelige fodtusser viser utroligt mod for at holde stillingen og redde hinandens liv mod overmagten.

The Outpost er baseret på de virkelige hændelser i Kamdesh i Afghanistan i et slag, der gjorde delingen i Outpost Keating til den højest dekorerede i hele kampagnen.

Instruktøren Rod Lurie, der selv er uddannet på militærakademiet West Point, fortæller med filmen loyalt historien set fra de menige soldaters synspunkt.

Som nogle af soldaterne på basen ses Scott Eastwood, Orlando Bloom og i øvrigt tre af de soldater, der deltog i slaget.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...