Udsyn men også plads til at kere sig om det helt nære

HULSIG: Samtid og fortid smelter sammen, når Hulsig og Omegns Borgerforening på lørdag 9. november kl. 19 inviterer til en foredragsaften i forsamlingshuset på Kandestedvej.

Den første halvdel af aftenen er sat af til en diskussion om hvad den aktuelle situation i Europa betyder for borgerne.

Efter pausen viser borgerforeningen to små film om livet i Hulsig i ”gamle dage” – dvs. i midten af sidste århundrede.

Oplægget til den første afdeling bliver leveret af en lokal Europa-veteran, Niels H. Bünemann, der bor i Hulsig.

I 25 år boede og arbejdede han i Frankfurt am Main, dels som korrespondent for dagbladet Børsen og senere TV 2, og dels som pressetalsmand for Den Europæiske Centralbank – indtil han for to år siden tiltrådte sit nuværende job som kommunikationschef på Skagens Kunstmuseer.

Foredraget har fået overskriften ”Hulsig i Europa”.

Det vil inddrage økonomiske og politiske sammenhænge, der har stor betydning helt ude i de mindste lokalsamfund, fjernt fra de store europæiske institutioner i Bruxelles, Luxembourg og Frankfurt.

Efter en pause, hvor man for et beskedent beløb kan styrke sig med kaffe og kage, blændes der op for filmede interviews med to af Hulsigs mest markante – men fornyligt afdøde – beboere gennem de sidste 100 år.

Den ene er Frede Gaardlund, der blev født i Hulsig, mens der endnu var tyske besættelsestropper her i landet. I mange år drev han landejendommen, der endnu i dag bærer familiens navn. Han var en markant skikkelse, der var dybt engageret i samfundsforhold.

Lige så markant som Frede Gaardlund var Inger Møller Nielsen, der i samfulde 65 år drev ”Hotel Inger” i Hulsig.

Hotellet var – og er – et vigtigt samlingssted for egnens beboere, og har om sommeren tiltrukket en lang række danske og udenlandske stamgæster, der i årtier trofast har indlogeret sig på hotellet igennem flere generationer.

Blandt borgerforeningens medlemmer er der mange, som kendte Frede Gaardlund og Inger Nielsen, og som sikkert kan supplere med sjove historier fra forgangne tider i Hulsig.

Der er gratis og offentlig adgang til foredragsaftenen i Hulsig.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...