Grenen Kunstmuseum fyldes af højskoletoner

SKAGEN: For tredje gang vil Grenen Kunstmuseum snart blive fyldt med sang og musik, hvor især mange nuværende og tidligere skagboer vil vælge de omkring 70 sange fra højskolesangbogen, der skal løfte fællessangen, så selv hav, sand og himmel vil fryde sig.

Det sker søndag 13. oktober fra kl. 10-17.

Det er som sædvanlig Grenen Kunstmuseums Kirsten Lind, og Galleri-Rasmus ved Peter Rasmus, og Garagehøjskolen fra Nørresundby, der i år har fået musiker Knud Erik Thrane med i forberedelsesgruppen til året store fællessangarrangement i Skagen.

- Vi håber og regner bestemt med, at vi igen i år kan samle sangglade gæster til de omkring 200 stole, der må stilles op. Og vi er meget glade for årets sangvælgere, idet vi i år har ekstra mange skagboer med.

- Jeg kan nævne den nye præst i Skagen, forfatter Kristian Ditlev Jensen, viceborgmester Bjarne Kvist, Jill Byrdal, ”Bagerkonen” kaldet, og Marie Munch, som vi så passende kan kalde ”Slagterpigen”. Vi får også besøg af tandlæge Erik Hatt, og direktør Rikke Gandrup fra Color Hotel, fortæller Frode Muldkjær fra Garagehøjskolen.

Derudover kommer kulturudvalgsformand for Frederikshavn kommune Anders Broholm, og fra Sønderjylland kommer direktøren for Løgumkloster Refugium Helle Skaarup.

Hun er velkendt i Skagen, som hun forlod for en del år siden efter at havde været en skattet medarbejder ved Skagen Odde Naturcenter og senere Fiskerestauranten.

Endelig bliver det også ud fra en Maratonsammenhæng et gensyn med en person, som både er en slags skagbo, men også meget andet – operasanger Jens-Christian Wandt.

Hvor der ikke er et krav om, at sangvælgerne kan synge for på de sange, som de vælger, så har vi selvfølgelig et håb, og et ønske om, at lige det bliver opfyldt, når det gælder hr. Wandt, tilføjer Muldkjær.

Man synger efter Højskolesangbogens 18. udgave, og de mange sangvælgere dækker de fleste af sangbogens forskellige temaer – morgensange, tro, frihed og fællesskab, forår, sommer, kærlighed o.s.v.

Alt sammen en hyldest til fællessangen, til årstiderne, sproget, sangen, naturen, havet, fællesskabet. Sangvælgerne vil indpakke deres sangønsker med personlige oplevelser.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...