Isoler dig til et bedre CO2-regnskab i din bolig

KOMMUNEN: Tænk efterisolering, vinduer og bæredygtig opvarmning ind, når du planlægger modernisering eller vedligeholdelse af din bolig.

Håndværkerfradraget gælder også udvalgte energiforbedringer og klimatilpasninger – og hvis du skal sælge huset kan prisen være højere

Har du stadig oliefyr? Enkeltglas i vinduerne og måske en uisoleret sokkel? Eller ønsker du ”bare” at fremtidssikre din bolig, bedre komfort og måske en højere pris ved et salg?

Så er det i 2020, du skal energirenovere.

Bolig Jobordningen, det såkaldte Håndværkerfradrag findes stadig - i hvert fald året ud - og i Frederikshavn Kommune kan du ovenikøbet få gratis energirådgivning, inden du trykker på renoverings-knappen.

- Boligejere har mulighed for at sætte turbo på den grønne omstilling ved at energirenovere deres bolig, men der er mange andre gode grunde til at kigge boligens energiforbrug efter i sømmene. Øget komfort og lavere varmeregninger for nu at nævne et par. For at give boligejerne en hånd til at komme i gang, så vil vi gerne tilbyde dem viden om og hjælp til at lede deres energirenovering, siger Bahram Dehghan, chefkonsulent, Energibyen Frederikshavn Kommune.

Klimarådet har regnet ud, at blandt de muligheder, der findes til at nå klimamålene, er energirenovering af bygninger et af de tiltag, der har de laveste samfundsøkonomiske omkostninger i forhold til udbyttet.

Det kan betale sig for både boligejere og klimaet, at der bliver efterisoleret, skiftet til varmepumpe, til energiruder og så videre. Ved at energirenovere bygninger, som alligevel skal renoveres, nedsættes behovet for varme, og der bliver udledt færre drivhusgasser.

Ifølge Dansk Ejendomsmæglerforening er det lettere at sælge et hus med et godt energimærke – og en lav varmeregning, og interessen for de gode energimærker er stigende.

Samtidig har det betydning for kommunen, at boligmassen er af en sådan kvalitet, at den kan tiltrække tilflyttere. Hvor det tidligere var populært at købe et håndværker tilbud, så er børnefamilier i dag mere bevidste om den tid, de har til rådighed i hverdagen, og der betyder det noget, at det hus de køber er indflytningsklart.

- Når undersøgelserne viser, at det er økonomisk rentabelt at investere i bolig, så er der noget om snakken - også i Frederikshavn Kommune. Hvis man har behov for afklaring af behov og økonomi i energirenovering er der gennem Forsyningen i Frederikshavn mulighed for at booke et gratis besøg af en energirådgiver. Derudover har mange af de lokale pengeinstitutter boligrådgivere, der har fokus også på energi, og kan yde de såkaldte Energilån på favorable vilkår, siger Bahram Dehghan.

Håndværkerfradraget, også kaldet Bolig Jobordningen, fortsætter som sagt i 2020. Der er fradrag for to slags ydelser: Et fradrag på 12.500 kr. pr. person pr. år i 2020 for arbejdsløn til håndværksydelser til udvalgte energiforbedringer og/eller klimatilpasning. Et fradrag på 6.200 kr. pr. person pr. år i 2020 for arbejdsløn til serviceydelser – fx rengøring, børnepasning og havearbejde.

I alt kan der fradrages 18.700 kr. pr. person pr. år i 2020.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...