dih

Sæbyforfatteren Hans Gregersen har med sin bog "Det sidste skridt" Skildret et mørkt kapitel i Danmarkshistorien, som ikke tidligere har være beskrevet i en sammenhængende form. Torsdag 8. november, kl. 19.30-21.30 fortæller han om bogen på Frederikshavn Bibliotek.


"Den menneskelige fantasi har aldrig fejlet noget, når det gælder udspekulerede og raffinerede metoder til at tage livet af folk, der har sat sig op imod fællesskabets normer og love." Sådan indleder Hans Gregersen sin blodige tour de force gennem et mørkt kapitel i Danmarkshistorien, der ikke tidligere har været beskrevet i sammenhængende form. Undervejs kaster han lys på et samfund, som gennem tiden har anset døden som en naturlig og afskrækkende konsekvens af ulovlig eller på anden måde afvigende adfærd.
Den lokale forfatter og historiker Hans Gregersen er i år aktuel med bogen ’Det sidste skridt’, hvori han fortæller dødsstraffens danske historie gennem et udpluk af skæbner, der endte deres liv foran bødlen.
Bødlen, som person, kan spores tilbage til den danske middelalder, og lige siden har mange mennesker ladet livet for hans hånd. Det kunne være for tyveri, drab, majestætsfornærmelse, hekseri eller opstand mod øvrigheden.
Halshugning og hængning har været gængse metoder, men der har også været anvendt mange mere makabre straffe såsom brænding og radbrækning. Desuden blev 46 dødsdømte henrettet ved skydning i forbindelse med det store retsopgør efter besættelsen 1940-1945.
Hans Gregersen er kendt som en levende og vidende fortæller. Aftenen er er både for historieinteresserede og alle dem, der kunne tænke sig at blive revet med af en dramatisk og lærerig fortælling om et helt andet Danmark, end det vi kender i dag.
Billetterne finder du på bibl.frederikshavn.dk eller på dit lokale bibliotek i den betjente åbningstid.
Få mere at vide hos
Bibliotekar Pernille Lisborg
Bibliotek og Borgerservice Frederikshavn
Tlf. 98 45 91 31 eller mail: peli
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...