MASTERCLASS: Unge nordjyske musikstuderende fik unik oplevelse i selskab med professionelle musikere

Ikke sært at der blev udvekslet et begejstret high-five mellem de to unge nordjyske musikstuderende, cellisten Marie Tranholm-Bjerg, Hobro, og klarinetisten Christian Kold, Skørping, efter deres medvirken i Skagens Kammermusikfestival i weekenden.

For de to 17-årige var der nemlig megen læring, inspiration og også en god portion ros fra de topprofessionelle musikere at hente i festivalens masterclass og afsluttende familiekoncert.

I det daglige er de gymnasieelever og desuden studerende på Musikalsk Grundkursus (MGK) i Aalborg.

Ros var der også til deres medstuderende, den 21-årige litauiske violinist, Laima Paplauskaite, Aalborg, der sideløbende med MGK læser musikvidenskab på AU.

Sammen med soloviolinisten Tue Lautrup fra Aarhus symfoniorkester og Stine Hasbirk Brandt fra DR’s Symfoniorkester på bratch leverede de unge uden at have spillet sammen før en flot 1.sats og lidt mere til af Mozarts klarinetkvintet for klarinet og strygere.

Forinden havde eleverne hver især og sammen fået coaching af de professionelle musikere.

Maria og Brandelid

En noget nervøs og anspændt Maria Tranholm-Bjerg fik således masser af gode råd af selveste Andreas Brandelid, der er en af verdens førende cellister.

Efter at hun solo og efter eget valg havde spillet den jødiske komponist Ernest Bloch’s “Prayer”, var der fra Brandelid gode råd om hendes vibrato.

- Du er fint i gang, men du skal ”blævre” mere med musklerne, lød rådet fra Brandelid, der bl.a. også anskueliggjorde, hvordan buen holdes helt korrekt og mere afslappet lægges an på strengene - “ligesom labben på en bjørn, der er træt og lægger sig til at sove”.

- Der er noget at tænke over og arbejde videre med, lød det fra den benovede unge cellist.

- Tillykke med eleverne, som er helt vildt gode, kunne festivalens idekvinde og kunstneriske leder, violinisten Ana Feitosa fra Ensemble Midt/Vest slutte af, efter at først klarinetisten Mathias kjøller, Aarhus Symfoniorkester, og Martin Qvist Hansen på flygel fra Ensemble Midt/Vest havde fremført Rapsodi af Debussy, og hun selv og Tue Lautrup et afsluttende festfyrværkeri af ungarsk oprindelse.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...