En provst er den øverste ansvarlige embedsmand inden for et givent provsti.

Provsten er ofte også sognepræst i ét af provstiets sogne og hjælper menighedsråd med at ansætte nye præster.

Sådan én er Viggo E. Thomsen - altså provst. Og lige om lidt står han desværre med et konkret problem.

- Vi mangler ikke præster lige nu i Vendsyssel, men inden for tre-fem år vil vi desværre komme til det, da en del af vore gode præster snart når den alder, hvor de vælger at forlade deres embede, nemlig 70 år, fortæller Viggo E. Thomsen.

Han mener at uddannelses- og forskningsminister Søren Pind havde ret, da han hævdede, at der uddannes nok præster.

- De færreste søger desværre embede på landet. Knap så ofte i Jylland, men tit i de store uddannelsesbyer som København, Århus og Odense. Og ganske som franskmændene satte deres lid til Maginot-linjen, har Nordjylland sin helt egen én af slagsen - nemlig sogne nord for Aså, Dronninglund, Hjallerup og Brønderslev - Vendsyssel. Vi har meget svært ved at tiltrække ansøgere, fortsætter han.

Indrømmet, det kan være en udfordring at søge landsogne. Især da præster ofte er lidt ældre, når de er færdiguddannede som cand. theol. end andre akademikere.

- Uddannelsen er normeret til fem år for klassisk-sproglige samt et halvt år på Pastoralseminariet. For øvrige er uddannelsen normeret til til fem et halvt år plus det halve år. Studiet er svært og langt og varer let otte år. Så den studerende kan ofte være 35 år, inden man er færdig. Det betyder, at man tit har familie og børn. Det er selvfølgelig sværere at rykke familien op og flytte fra faste rammer. Men bare de vidste, hvor fantastisk et landsogn er. Det er det bedste sted at være præst. Ikke blot er naturen lige uden for døren. Men hér er alt, hvad hjertet kan begære. Man kommer tæt på sin menighed og kan udvikle de dejligste nære bekendtskaber. Og så er landsogne de bedste "uddannelses-steder" for en præst. Kan man klare sig på landet, kan man klare sig alle vegne. Det er den ultimative lakmustest, smiler Viggo E. Thomsen.

Han har dog ikke opgivet håbet om at være med til at vende udviklingen.

- Allerede nu dyrker vi meget det opsøgende arbejde. Menighedsrådets ansættelsesudvalg - der jo ansætter præsterne - kontakter kommende præster på pastoralseminariet inden de er helt færdiguddannede. Og det opsøgende arbejde bærer heldigvis også frugt. Vi er jo ikke helt på herrens mark, men det ville være dejligt, hvis vi kom i dén situation, at vi kunne vælge. 10-15 ansøgere til et job er nok mere realistisk - i stedet for 50, som i storbyerne. Så kunne vi sige: Dét er den eller dén type, vi leder efter. Det eller dét menneske, der givetvis ville passe i netop dén menighed. For man skal jo ikke tage fejl. Dét er som i alle andre jobs - de menneskelige kvaliteter er meget vigtige. Så lad os lige få nogle flere ansøgere til de jobs, der bliver slået op, så vi bliver endnu bedre til at matche menighed og præst. Alle vil drage fordel af det. Dét er jo ikke nok, at vi kun får to-tre ansøgere, der kun vil lave højmesser, slutter provst Viggo E. Thomsen med et stort smil.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...