Hele februar måned sætter Bibliotek og Borgerservice Frederikshavn fokus på havet. Et bredt tilbud af arrangementer bringer tilhørerne til, på og under havet. Det kommer til at handle om havneudvidelser, historier, udvikling og oplevelser.

I en kommune med langt over 100 km kystlinje vil havet helt naturligt få en kæmpe indflydelse. Dertil komme mindst tre store havne og nogle mindre, hvor det maritime liv udfolder sig på mange forskellige måder.

Det er derfor ikke tilfældigt, at biblioteket har valgt at sætte fokus på netop havet, som forårets særlige tema med forskellige arrangementer for både for børn og voksne. Det kommer til at handle om havneudvidelser, historie, udvikling og personlige beretninger. I vinterferien skal de kreative sider i spil med havet som tema, og så skal vi bruge jeres perspektiv. Biblioteket sætter gang i en fotokonkurrence, hvor du er inviteret til at vise dine bedste fotoskud fra havet.

Skagen Havn

På Skagens Bibliotek kan du høre havnedirektør Willy B. Hansen fortælle om udvidelsen af Skagen Havn. Den kommercielle erhvervshavn, der arbejder proaktivt for at skabe den optimale platform for vækst og bæredygtig udvikling hos havnens kunder og aktører – til gavn for hele lokalsamfundet.

Arkivar Hans Nielsen sætter sejl med lokalhistoriske film og fortællinger i høj søgang om skagboernes relationer til havet. På Ålbæk Bibliotek venter to år sejlads med familien Rosentoft, der solgte alt – købte en 42 fods sejlbåd og drog på eventyr.

Kig også ind på børnebiblioteket i vinterferien, hvor der er masser af skumsprøjt, når vi tæller arme på blæksprutter og laver forunderlige havdyr af hverdagens skrot. Bibliotekerne i Sæby og Frederikshavn springer også på kreabølgen.

Et helt specielt projekt i vinterferien er ”Flaskeposter til Grønland”. Kunstner Lotte Dyhrberg kommer til Skagen, Frederikshavn og Sæby, og hjælper os med at dekorere flaskerne efter alle kunstens regler. Men det vigtigste er indholdet, så derfor skal deltagerne lave et brev, en tegning eller noget andet fantastisk. Flaskeposterne bliver efterfølgende sendt over havet, hvor de bliver udstillet på Grønlands Landsbibliotek i Nuuk.

Sæby og Frederikshavn

Tre dage i vinterferien har Sæby Bibliotek åben kreaworkshop med ”Forunderlige Havdyr” på programmet. Hverdagens skrot omdannes til helt personlige havdyr.

Frederikshavn Havn kommer i fokus til et foredrag med museumsinspektør Hans Munk Andersen, og så skal vi høre noget om tunen – verdens stærkest rovfisk, som er tilbage i vores lokale farvande. Et helt andet perspektiv sætter Jakob Kjærsgaard på aftenen under temaet ”Den røde Brænding”, der handler om danske beretninger fra D-dag. ”Spis, Snak, Syng og Lyt er en hyggelig aften med både mad, litteratur og sang under det fælles tema havet.

Gå selv på opdagelse i bibliotekets forårsprogram, du finder det på hjemmesiden og rent fysisk på dit lokale bibliotek.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...