Stort blomster- og blomsterløgsmarked i Bangsbo Botaniske Have

FREDERIKSHAVN: Har du grønne fingre og lyst til fornyelse, så er det helt sikkert en god ide at kigge forbi blomster – og blomsterløgsmarkedet i Bangsbo på søndag 8. september.

Det er Haveselskabet og Bangsbo Botaniske Have, der står bag markedet, der kører fra 10-14.

- Det er jo ved at være tradition, at der på Havens dag holdes plantemarked i de skønne omgivelser i sydbyen. Traditionen blev dog fraveget sidste år, hvor de sædvanlige plantesælgere ikke kunne holde liv i de pottede planter grundet den vedvarende varme, fortæller Herluf Johansen fra Botanisk Have.

Der er i år over 20 boder, hvor der bl.a. kan købes forskellige blomster, spændende og sjældne stauder og alpine planter, og for første gang er der på markedet stande med mange forskellige blomsterløg og knolde.

Det er en fordel, at blomsterløg og knolde kommer i jorden tidligt på efteråret, hvorved de kommer godt i gang og er klar til næste års blomstring.

Og der er garanti for, at man kan erhverve sig planter, som man ikke kan finde i almindelige havecentre og planteskoler.

Der er endvidere udstillere med bl. a. jernkunst m.v. og glaskunst og meget andet.

Der er selvfølgelig repræsentanter fra den lokale havekreds til stede, så der er rig mulighed for at få en god havesnak og et par gode haveråd.

Der er også folk fra Botanisk Have og Havens Vennekreds til stede, der villigt kan fortælle om Haven og alle de skønne vækster, der trives overordentlig godt i det store haveanlæg.

Så det er bare med at komme af huse og tage sig en inspirationstur i byens grønne åndehul.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...