SKAGEN: Kurt Rasmussen, der er formand for Det Grå fyr venner fortæller, at den nye venneforening arbejder tæt samme med Naturstyrelsen og Skagen Fuglestation. Foreningen er blandt andet hovedarrangør af Skagen Fuglefestival, som blev gennemført i dagene 9. – 12. maj 2019.

- Da Naturstyrelsens oplevelsescenter i Det Grå Fyr og Skagen Fuglestation i 2017 blev etableret i Det Grå Fyr, overgik den gamle arbejdsgruppe til at være venneforening for Skagen Fuglestation. Derfor navngav vi foreningen Skagen Fuglestations Venner. Men evalueringen af de første par år har vist, at der er et behov for, at både Naturstyrelsens center og fuglestationen har en stærk og bred venneforening, der kan bakke op om arbejdet. Derfor har vi lavet ændringer, forklarer han. Centret der før hed Det Grå Fyr – center for trækfugle, hedder i dag blot Det Grå Fyr og både Naturstyrelsen, Fuglestationen og Det Grå Fyrs Venner gennemfører arrangementer under fællesnavnet Det Grå Fyr.

Venneforeningen ændrede både navn og formålsparagraf ved en urafstemning i marts og resultatet blev stadfæstet på generalforsamlingen 8. maj.

Venneforeningens medlemmer arbejder frivilligt med en række af opgaver i forhold til både informationscentret, fuglestationen og selve fyret. Vi vil gerne være en bred forening af medlemmer, der blot har interesse i de mange forskellige projekter og opgaver der kører under Det Grå Fyr.

Organisationen i Skagen er som følger:

Real Dania ejer Det Grå Fyr og bygningerne. Naturstyrelsen har lejet det hele for en længere årrække og driver Centret – Det Grå Fyr Dansk Ornitologisk Forening har lejet en del af fyrmesterboligen, hvor Skagen Fuglestation er placeret. Det Grå Fyrs Venner er en selvstændig forening, som støtter op om både Naturstyrelsen og Fuglestationen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...