Det var, da verden stadig var som den plejede, at Skagen Havn i starten af marts holdt åben byggeplads på etape 3 af havneudvidelsen. Det var også, som vejret plejer at være i Danmark nogen gange, blæsende og koldt. Alligevel strømmede folk til arrangementet, og havnens direktør Willy B. Hansen lovede at næste gang, der var åben byggeplads, ville vejret være godt. Men så lukkede corona som bekendt Danmark og så har der faktisk siden forsamlingsreglen blev indført om max ti personer samlet været et hav af gode, stort set vindstille, solrige dage i Skagen. Men på grund af coronarestriktioner er der p.t. ingen mulighed for at invitere til åben byggeplads igen.

Det var også usædvanligt smukt aprilvejr, da Willy B. Hansen inviterede mig op på taget af havnekontoret. Her fra kan man overskue havneudvidelsen på bedste vis.

- Derude kan du se vores webkamera. Det har folk været meget begejstrede for, og for mig har det været praktisk at have kameraet, når jeg og entreprenøren har drøftet forskellige ting, siger Willy B. Hansen.

Han kan, som verden er nu, ikke sige hvornår der bliver åben byggeplads. Men så snart som muligt. Imens kan vi så vise de nyeste billeder fra byggepladsen.

Fakta

190.000 m2 nyt landareal – heraf 155.000 m2 til udlejning

1075 meter ny kaj

Vanddybde 10-13 meter ved kaj

Større vanddybde i indsejlingen (vanddybde øges fra 12 til 16 meter)

Større vanddybde ved krydstogtskajen (vanddybden øges fra 11 til 12,5 meter)

Væsentligt forbedret besejlingsforhold til Østhavnen (bredere indsejling)

FF Skagen A/S har sikret sig 60.000 m2 til etablering af bl.a. lagerhaller og containerterminal

Pelagia AS har sikret sig 38.000 m2 til at etablere en fiskeindustri med forarbejdning af pelagiske fiskearter.

Kilde: Skagenhavn.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...