Kystmuseet er klar til efterårsferien

SKAGEN: I løbet af efteråret kan Kystmuseet Skagen tilbyde museets gæster de spændende og dramatiske strandingsberetninger, hver mandag i vintermånederne under den samlede overskrift "Alle mand til årerne!".

Den 1. oktober begyndte museet med beretninger fra det barske liv som redningsmand i Skagen i 1800- og tidlige 1900-tallet. Der lagdes ud med historien om Igotz Mendis forlis. Skibet var udsat for en kapring af den tyske mineudlægger Wolf i 1917.

Dette er blot en af strandingshistorierne, som vil være forskellige fra mandag til mandag i oktober, november og december. Arrangementet starter med en kort omvisning i museets Mindehal og redningsstation, så tilhørerne får god baggrundsinformation bl.a. omkring redningsmændenes løn- og ansættelsesvilkår. Derefter fortælles der en udvalgt strandingshistorie.

På nær mandagen i uge 42, hvor museet har andre aktiviteter, afholdes strandingsberetningerne mandage klokken 13.30 til 15 med en ny beretning hver gang. Arrangementerne er gratis for museets gæster og hvert arrangement afsluttes med en hjemmelavet bjesk og en varm kop kaffe eller te.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...