Skagen Vinterbaderklub henter den største opbakning fra sommerhusejerne, der er tilknyttet Sol og Strands kontor i Skagen og kan dermed se frem til en økonomisk håndsrækning på 15.000 kroner fra Sol og Strands Lokale Håndsrækning.

Sommerhusejerne kunne vælge blandt i alt tre nominerede projekter, og glæden var stor, da det stod klart, at vinterbaderne hentede flest stemmer.

- Vi havde håbet på at vinde, men der var jo også to andre med i opløbet, så derfor er vi ovenud glade for, at det blev os, siger Jytte Larsen, der er kasserer i Skagen Vinterbadeklub ”Isbryderne”.

Vinterbadeklubben tæller i alt 112 medlemmer – omkring 60 af dem er lokale, mens de resterende kommer fra andre dele af landet. Fælles for dem er, at de nyder det kolde morgengys.

Nogle bader hver dag og i al slags vejr - selv bader jeg bader tre gange om ugen tidligt om morgen, og det er den bedste start på dagen, man kan tænke sig. Når man kommer op af det kolde vand, kan du mærke blodet pible - du bliver varm i hele kroppen, og mundvigene ryger helt op til ørene, siger Jytte Larsen med smil i stemmen.

De 15.000 kroner fra Sol og Strand skal anvendes til den årlige Vinterbadefestival, som finder sted fra 23.-26. januar i Skagen – næste år for 10. gang. Her går flere hundrede vinterbadere fra 50 forskellige klubber i ind- og udland i vandet.

- Vi startede festivalen i sin tid med turistforeningen for at lave aktiviteter uden for sæsonen, og man må konstatere, at det har været en succes. I år deltog 362 vinterbadere, og den opbakning er med til at skabe omsætning hos hoteller, restauranter og butikker, siger Jytte Larsen.

Udover Skagen Vinterbadeklub er der også penge til de to øvrige nominerede, som modtager hver 7.500 kroner. Ålbæk Handels- og Håndværkerforening modtager støtte til arrangementet ”Smagen af Jul i Lysets Landsby”. Skagen Race kan se frem til en håndsrækning til deres arrangement, som næste år finder sted for 25. gang.

Bureauchef hos Sol og Strand i Skagen, Jakob Risager Gravgaard, glæder sig over, at han en gang om året får mulighed for at støtte lokale projekter, som kan være til nytte og fornøjelse for både fastboende og feriegæster.

- Det er fantastisk at have mulighed for at anerkende dels lokale ildsjæle og dels at medvirke til at realisere projekter. For os er det vigtigt, at vi har en attraktiv feriedestination, og her spiller lokalsamfundet en afgørende rolle, siger Jakob Risager Gravgaard.

Sol og Strand har på landsplan afsat i alt en million kroner til projekter i de 21 lokalområder, hvor virksomheden har kontor.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...