Rådhusøens nye tværgående P-plads åbner på Købstadens fødselsdag - altså i dag

FREDERIKSHAVN: Den ny parkeringsplads bag Det Musiske Hus på Rådhusøen åbner i dag.

Gadelysene og de sidste striber kom på plads i går, så nu er pladsen klar til brug.

Der er 10 ekstra p-pladser i forhold til den gamle p-plads langs Parallelvej, der nu sløjfes og bliver en del af den nye Rådhuspark.

Der er ensrettet kørsel på den nye p-plads med indkørsel fra Parallelvej og udkørsel på Rådhus Allé. Alle p-pladser er med tre-timers parkering, og der er indrettet specielle pladser med opladerstandere til el-biler, handicappladser og p-pladser til motorcykler.

Kloakkerne er erstattet af LAR-princippet, der står for "lokal afledning af regnvand". Overfladevandet fra den asfalterede p-plads løber ud gennem huller i kantstenen og ned i grøfterne langs p-pladsen, og elever fra Park & Vej har sammen med professionelle brolæggere armeret udløbskanalerne med pigsten i sirlige mønstre. Senere bliver der lavet en regnvandssø ud mod Parallelvej.

Den ny p-plads er en del af hele midtbyprojektet, der skal binde gågaden, Rådhusøen og Værkergrunden tættere sammen og skabe en øst-vest-forbindelse for bløde trafikanter, fra Barfredsvej over Værkergrunden, ned ad Trappen til Rådhusparken og videre til gågaden

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...