Destination Nord klar med nyt projekt, der skal sætte skub i omsætningen og den grønne omstilling hos det nordjyske turismeerhverv

KOMMUNEN: Nu lyder startskuddet til Destination Nords nye projekt Instant Green Tourism, og arbejdet med at hjælpe den nordjyske turisme videre efter et udfordrende år er således gået i gang.

Projektet er støttet med 2 millioner fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse fra puljen til lokale og tværgående turismeprojekter.

Med denne støtte i ryggen skal destinationens turismeaktører udvikle og teste bæredygtige koncepter og nye forretningsmodeller på tværs af forretningsområderne kyst- og naturturisme, erhvervs- og mødeturisme samt storbyturisme.

- Corona har medført en markant ændring i gæsternes adfærd, som det er afgørende, at turismeerhvervet formår at imødekomme.

- Det er særligt tryghed og natur, som gæsterne efterspørger efter corona, men også bæredygtige løsninger er i høj kurs.

- Den ekstraordinære situation har altså skabt et akut behov for at tænke nyt og omstille sig til nye forretningsvilkår, og vi er glade for at kunne hjælpe denne omstilling på vej i turismeerhvervet gennem Instant Green Tourism, siger direktør i Destination Nord, Tonny Skovsted Thorup.

Der er lagt fire temamøder i pipeline for hvert forretningsområde, hvor man blandt andet kan forvente rådgivning fra eksperter inden for forretningsudvikling, bæredygtighed, turisme, forbrugertrends og digitalisering.

Første temamøde løber af stablen først i januar.

Og sideløbende med kickstarten skal aktørerne sætte gang i en idéudvikling med et bæredygtigt afsæt, som skal løbe frem til sommeren 2021.

Temamøderne i regi af Instant Green Tourism bliver afviklet på udvalgte steder i Destination Nord, og det er gratis for virksomheder i Destination Nord at deltage.

Projektpartnere er Erhvervshus Nordjylland, Aalborg Kommune, Center for Grøn Omstilling, Energibyen Frederikshavn, Arena Nord Frederikshavn, Aalborg Kongres- og Kulturcenter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...