KOMMUNEN: En halvering. Det er som minimum målet for skibsfartens udledninger af drivhusgasser i 2050 set i forhold til niveauet i 2008. Det viser en klimastrategi for søfartsområdet fra IMO – International Maritime Organisation.

COVID-19-krisen har imidlertid ramt store dele af Det Blå Danmark hårdt.

Genstartsteamet for Det Blå Danmark, som regeringen nedsatte sammen med 7 andre genstartsteams, har i den forbindelse udtrykt bekymring for, at branchens grønne omstilling bremses.

For at understøtte og fremme den grønne omstilling af søfarten valgte regeringen derfor sammen med et flertal af Folketingets partier i oktober 2020 at søsætte 30 mio. kroner til demonstration og udvikling af nye klimavenlige teknologier til Danmarks maritime industri i regi af aftalen om genstart af dansk eksport.

- Danmark er en af verdens absolutte førende grønne søfartsnationer, og danske skibsværfter og resten af den danske maritime industri er samtidig blandt verdens førende leverandører af maritime grønne løsninger.

- Regeringen er derfor meget opmærksom på, at Det Blå Danmark kan fastholde sit grønne momentum på trods af corona-krisen i.

- Det er meget positivt at se den store efterspørgsel på den grønne pulje, som Genstartsteamet for Det Blå Danmark anbefalede i forbindelse med eksportpakken”, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Søgt om 137 mio. kroner

Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram er valgt til at udmønte midlerne på vegne af Søfartsstyrelsen under Erhvervsministeriet.

Formand programmet er Anne Grete Holmsgaard, og hun roser engagementet fra den maritime sektor i genstartspuljen.

- Parterne bag den politiske aftale ønsker, at pengene skal ud og leve hurtigst muligt. Derfor etablerede vi en kort proces, hvor virksomheder, forskere og andre ansøgere har haft en måned til at finde partnere, udarbejde og indsende de enkelte ansøgninger.

- Det er blevet til 23 styk, der i alt har bedt om 137 mio. kroner i støtte, hvilket er et klar tegn på, at den maritime sektor vil den grønne omstilling, siger Anne Grete Holmsgaard.

Regner man egenfinansiering fra ansøgerne med, har de 23 projekter en samlet værdi af 244 mio. kroner.

De endelige tilsagn om støtte til de maritime projekter bliver givet på et møde 8. december,

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...