Vinterbaderfestivalen i Skagen fik for første gang kendis-besøg

SKAGEN: Grevinde Alexandra var i den grad i fokus, da årets Vinterbaderfestival i Skagen tradition tro startede fredag morgen ved solopgang.

Alexandra fik faktisk sin debut som vinterbader netop i Skagen under et tidligere besøg i byen, og den oplevelse fortæller hun om i en ny bog.

Derfor var det oplagt at deltage i vinterbaderfestivalen sammen med 350 andre glade vinterbadere.

De 350 billetter blev i solgt på få timer og hvert år vil flere gerne have været med.

Festivalen byder også på en række arrangementer for deltagerne på land. De har blandt After Swimming i stil med skiløbernes After skiing. Der er også guidede ture og tid til at shoppe samt festmiddag.

Vinterbaderfestivalen i Skagen startede i 2012 og var den første af sin art i Danmark.

Mette Hust fra den arrangerende klub Isbryderne i Skagen fortæller, at vinterbadning i den grad rider på en bølge.

- Siden vi startede er det blevet meget populært at vinterbade. Hos os i Isbryderne er vi over 100 medlemmer, og i andre klubber er der venteliste.

På vinterbaderfestivalen deltager således 39 forskellige klubber fra Danmark og 9 norske klubber, og hertil kommer deltagere, som bare vinterbader.

- Jeg mødte for eksempel to søstre, der bor ved Oslo Fjorden. De fortalte, hvordan de sad klar, da vi åbnede for billetsalget. For i fjor nåede de ikke at købe billetter, inden der var udsolgt.

Udover nordmænd og danskere er der deltagere fra Sverige. England og Tyskland.

Prøv at vinterbade

Turisthus Nord har arbejdet videre med vinterbadning, som en oplevelse i forbindelse med et ophold i Skagen. I samarbejde med Isbryderne har det her i vinter været muligt via turistbureauet at bestille en tur sammen med lokale vinterbadere. Interessen har ikke stor, men Mette Hust tror på, at gæsterne vil komme, når kendskabet bliver større.

- Jeg havde syv med ude og vinterbade nytårsaftensdagsdag, hvor de fik et glas med bobler. De havde en mægtig god oplevelse, siger Mette Hust.

Hun finder oplagt at se på vinterbadning som en ferieoplevelse. Det samme gør direktør René Zeeberg fra Turisthus Nord.

- Vi vil gerne have et samarbejde med vinterbadere fra andre klubber i kommunen, og håber det kommer i gang i år, siger han.

Det var nok de færreste, der havde set vinterbadning blive så populært heller ikke arrangøren af Vinterbaderfestivalen i Skagen.

- Jeg kan huske, da vi startede i 2012 var mit succeskriterie 100 deltagere, og vi var 89, siden da har vi haft fremgang, og har så måtte stoppe ved 350 deltagere for at vi blandt andet kan være på et sted sammen.

Mere end en event

I andre byer har man også fået øje på vinterbadning, som en turistattraktion blandt andet i Nørre Vorupør på vestkysten. Men det er et helt andet koncept, en event, hvor op til et par tusinde hopper i vandet en gang. Men det har ikke fået interessen for festivalen i Skagen til at aftage tværtimod.

- Vores Vinterbaderfestival handler meget om værtskab. Vi tager os af deltagerne og arrangerer ture for dem, så der foregår mange andre fælles ting end lige morgendukkerten, fortæller Mette Hust.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...