Det Flydende Teater lægger til kaj med den anmelderroste forestilling

SKAGEN: Historien om grevinde Danner er én af de mest spektakulære i Danmarkshistorien.

Det er historien om den ubemidlede Louise Rasmussen, der kom til verden som følge af et overgreb, og som hadet og foragtet blev gift med Kong Frederik VII.

I forestillingen ”DANNER” fortæller Det Flydende Teater historien, og sætter med den fokus på de 38.000 kvinder, som hvert år udsættes for fysisk vold i danske hjem.

Lørdag 5. oktober kl. 16 kan forestillingen opleves på Kappelborg.

Det kræver sin kvinde at blive gift med kongen. Og en særlig kvinde var Louise Rasmussen. Hun blev født i 1815 som datter af en ugift tjenestepige, og endte med at blive gift med Kong Frederik VII. Kongen elskede hun, men hun elskede også avisudgiveren Carl Berling, som hun fik barn med.

Det bedre borgerskab hadede og hånede hende, men grevinden og kongen stod ved hinandens side. Hendes indflydelse på ham er omdiskuteret, men enevælden blev ophævet, grundloven underskrevet og de første socialreformer indført i løbet af deres ægteskab, og Kong Frederik efterlod hende en arv, som dannede grundstenene til børnehjemmet på Jægerspris Slot og ikke mindst det krise- og videncenter, som i dag er kendt som huset Danner. Historien fortæller Det Flydende Teater i forestillingen ”DANNER” med en nutidig rammefortælling, hvor en ung kvinde opsøger Danners krisecenter.

- Louise Rasmussen alias Grevinde Danner gav baghjul til det liv, hun på papiret var udset til.

- Hos hende var det ikke håb men handling, der gav liv og lykke og på en måde frisatte hende fra overgreb.

- Derfor ser jeg hende som et forbillede, både kvinder og mænd kan lære af.

- Danner viste især, at det er værd at kæmpe for sin ret og kæmpe for det, man tror på også selvom, det har en pris, siger instruktør Pelle Nordhøj Kann.

Han er foruden instruktør, også kunstnerisk leder af Det Flydende Teater, som har produceret forestillingen i samarbejde med Teatergrad og Huset Danner - tidligere kendt som Grevinde Danner-stiftelsen.

- Anmelderne har med rund hånd drysset stjerner og hjerter efter forestillingen, så der er her mulighed for at få en ganske særlig oplevelse med hjem, lyder det fra kulturhuset, som samtidig gør opmærksom på, at der efter forestillingen er mulighed ”Aftertalk”, hvor skuespillerne fortæller om baggrunden for og tilblivelsen af forestillingen, ligesom der vil være mulighed for at stille spørgsmål.

Forestillingen har siden sommer spillet for fulde huse over det ganske land.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...