Der lanceres nu en fælles fødevarefortælling, der skal være med til at tiltrække foodies

SKAGEN: Fødevareoplevelserne i Nordjylland og langs hele Vestkysten skal styrkes og synliggøres mere. Derfor lanceres nu en fælles fødevarefortælling, der skal være med til at tiltrække foodies og flytte dem langs Vestkysten for de gode mad- og kulturoplevelser. Projektet har bl.a. resulteret i udvikling af 15 udvalgte fødevarehotspots og et udførligt materiale til synliggørelse af området til fri afbenyttelse. Fem af de udvalgte hotspots er Skagen, Hirtshals, Løkken, Jammerbugten og Hanstholm. Fortællingen om området kredser blandt andet om fiskeriet og lystfiskeriet, de friske fisk og skaldyr tilberedt på lokale restauranter, solgt i butikker eller på havnen.

- Det glæder mig, at der sættes fokus på fødevarer og events i Danmark. Skagen har utrolig meget at byde ind med netop inden for dette felt, og derfor er det ikke noget nyt for os at synliggøre vores restauranter og friske fødevarer. Men nu får den fuld fokus sammen med de øvrige kollegaer langs vestkysten, og det er godt, siger René Zeeberg, der er direktør i Turisthus Nord.

Siden projektets start er de 15 udvalgte områders fødevare-DNA blevet gennemarbejdet, hvilket har tegnet et tydeligt billede af, hvilke fødevarehistorier de hver især rummer. Den endelige fortælling binder Vestkysten sammen som en kulinarisk fødevaredestination og viser et samlet billede af de unikke, forskellige smagsoplevelser, der findes langs den jyske vestkyst.

- Det har allerede haft en positiv effekt, fordi den fælles fødevarefortælling er med til at sætte den jyske Vestkyst på verdenskortet for smagsoplevelser i høj klasse. Målet er at tiltrække foodies og få dem til at bevæge sig langs Vestkysten for at udforske alle de unikke fødevareoplevelser, der findes, fortæller Sisse Wildt, som er kommunikationschef hos Dansk Kyst- og Naturturisme.

Foruden de udvalgte fødevarehotspots er et resultat af projektet et fælles, professionelt materiale, som er frit tilgængeligt for enhver, der ønsker at bruge det til synliggørelse af fødevareoplevelser langs Vestkysten. Materialet inkluderer både film, billeder, grafik og en udførlig beskrivelse af hvert enkelt hotspots særegne fødevarer og kultur.

Det komplette materiale er udarbejdet på både dansk, engelsk og tysk.

Foreningen Partnerskab for Vestkystturisme er stiftet af de 11 Vestkystkommuner, Dansk Kyst- og Naturturisme og de tre vestdanske regioner. Partnerskabet arbejder med at udvikle hele Vestkysten til én stærk destination gennem fælles vækstaktiviteter. Dansk Kyst- og Naturturisme varetager sekretariatsfunktionen for partnerskabet.

Fakta om projektet:

De 15 hotspots er:

Skagen, Løkken, Hirtshals, Jammerbugten, Hanstholm, Thyborøn, Bovbjerg Klint, Thorsminde, Hvide Sande, Skjern Enge, Varde Å Dal, Henne/Blåvand, Fanø/Esbjerg, Ribe/Mandø og Tøndermarsken/Højer.

Finansieres af Region Nordjylland, Region Midtjylland, Region Syddanmark og Dansk Kyst- og Naturturisme.

Det samlede budget er på 1,6 mio. kr.

Se mere på www.kystognaturturisme.dk eller www.vestkystturisme.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...