SKAGEN: GALLERI SKAGEN og billedkunstner Gitte Toft slog mandag dørene op for årets sæson med udstillende gæstekunstnere.

Gitte Toft har hele vinteren udstillet egne værker i galleriet – ”men nu skal jeg i gang med en helt ny del af mit koncept i galleriet”, siger hun.

Gæster i halvdelen

Hen over hele højsæsonen udstiller en ny gæstekunstner i halvdelen af galleriet. Det er vigtigt for mig at både de fastboende i Skagen og turisterne har noget nyt spændende kunst at kigge på med jævne mellemrum, så man kontinuerligt kan komme på besøg og opleve nyt. Jeg glæder mig til at byde den første billedkunstner, Yrsa Dunvad, velkommen i galleriet.

Yrsa Dunvad fra Risskov er uddannet på Århus Kunstakademi, har fået undervisning af kunstmaler Eduardo Soza fra Chile i mange år. Hun sammenlignes ofte med Per Kirkeby, da hendes billeder også har naturpræg og kraftige og ekspressionistiske farver og penselstrøg.

Livsglæde

Hendes malerier er livsglade og inspireret af stemninger fra naturen. Den saft og kraft, naturen indeholder elsker hun at fortolke og gengive i stærke, hurtige penselstrøg. Hun ridser i malingen med forskellige overraskende værktøjer og inkluderer ofte små tekster og figurer, som f.eks. engle og dyr der finurligt titter frem i malerierne.

I maleprocessen vender og drejer hun ofte sine malerier og maler lag på lag. På den måde snakker de underliggende lag på spændende vis med i maleriet og de bliver mystiske og diffuse på en underfundig måde. Publikum kan gå på opdagelse og kontinuerligt finde den ene overraskelse efter den anden.

I årenes løb har Yrsa skrevet 2 bøger, som hun også har med. Der er både noget for øjne og hjerne, for Yrsa har skrevet vise tekster til sine smukke malerier.

Arbejdende værksted

Begge kunstnere vil sidde og arbejde i galleriet, så man kan få et spændende indblik i hvordan deres malerier bliver til. ”Det er vigtigt for mig”, understreger Gitte Toft, ”at publikum får en anderledes og nærværende kunstoplevelse i mit galleri. Vi vil gerne give kunderne noget, de ikke får andre steder”.

Gitte Toft har samlet inspiration i Skagen hele vinteren. Det er der kommet mange flotte, nærmest fotorealistiske malerier ud af. Malerier der tydeligt og på magisk vis, gengiver den fantastiske stemning, der kendetegner strandene omkring Skagen.

Leg for børnene

- Mens de voksne kigger på kunst, har vi en lille leg til børnene, de skal nemlig tælle påskeæg i galleriet. Præmien, som er 2 billetter til Fårup Sommerland, trækker vi lod om 2. påskedag. Vi glæder os til at byde alle velkomne, siger Gitte Toft og Yrsa Dunvad.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...